Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçay
sayın hocam söylediklerinizin hepsini aldım.not ettim birkaçgün içerisinde bir karar vermemiz lazım.ama kesinlikle var olan suyumuzu kullanmayacağız bu kesin onun için iki altarnatif var zaten bir osmoz,iki başka bir su kaynağı. bizim suyumuz 100 metreden geliyor,komşular yüzeye yakın suların daha güzel olduğunu söylüyorlar yani 40-50 metre civarı. bende bir komşunun suyunu aldım dün ve tahlil ettirdim su 60 metrede imiş sonuç gayet güzeldi yazıyorum E0C 6.6 Na 36,65 Ca 66.6 Mg 17.6 Cl 53.1 HCO3 292 SO4 1.44 daha yukarıda olsa daha güzel olabileceğini söylüyorlar yani 40-50mt arası gibi araştırıyorum bakalım bir iki güne kadar karar verip ona göre bakacağız.
|
sayın akçay topraksız tarımın en büyük sorunu bence su ,suyunuzun ec si yüksek
yaklaşık 10 yıldan beri su şartlandırması ile ilgili bir şirketin bölümünde çalışıyorum
yağni kısacası yerin 200 metre altından gelen suyu içme suyu haline gitiriyoruz
ters ozmoz sistemi daha yeni bir sistem en azından bize göre
bizim şirketimiz reçine ile suyu ymuşatmakta ,yaklaşık toplam sertlik 15 alman derecesinde gelen kuyu suyunu 0,2 alamana kadar düşmekte,
topraksız tarımda 0,5 mikrosimmense ayarlamak çok kolay olsa greke
yağni kısacası reçine ile yumuşatma işi parasal açıdan daha ucuz olcağa kanatindeyim
reçine doyum noktasına gelince ülkemizde bol miktarda olan tuzla artması
yapılmakta
yinede kafanızı karıştırmayalım ozmoz sistemini artılarını eksilerini araştırın
kusruma bakmayın pc arzalı tam olarak yazmak istediklerimi aktaramadım
not:teknikarıtma.com sitesini ziyaret edersen orda istediğin herşey mevcut