Sevgili Uzaylı, mesajınızdan sonra başlığın ilk mesajına dönerek tekrar okumak istedim.
Gördüğüm ilk mesaj sayın malina'nın bahçelerdeki bilgilerin heba olmaması ve daha da iyisinin nasıl olabileceği hakkındaki mesajı.
Buna ilgi duyan arkadaşlar da kendi fikirlerini belirtmişler ki bunda da hakları var. Yani sizler nasıl ki bahçelerinizde istediğiniz gibi sohbet edebilme hakkına sahipseniz, onlar da şikâyetçi oldukları konuları yazabilirler.
Yönetim ne size sohbet etmeyin diyor ne de onlara şikâyetlerinizi yazmayın diyor.
Her iki tarafa da eşit davranarak, mesajlarınızı yazarken belirli nezaket kaideleri içinde bir uslup kullanmanızı ister ancak.
Daha sonra devreye ben girdim ve bahçe temizliği teklifini yaptım.
Yazdığınız mesajdan buna olumlu bakmadığınız çıkıyor, bazı arkadaşlar kabul ettiler, bazı arkadaşlar çekimser kaldılar.
Bunun üzerine yazdığım mesaj:
" Sevgili arkadaşlar, bir şey yapılacaksa bunu beraberce yapıp, ortaya istenilen güzelliği-temizliği getirmektir.
Sizler yeter ki istekli olun, gayret edin. Biz moderatörler gereken yardımı yapmaya hazırız. agaclar.net, benim, sizin, hepimizin. isteğimiz formumuzun güzel olması, beğenilmesi." şeklindeydi.
Sonra araya cemo girdi ve yazdığı
" Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.
Bu memlekete bahar geç gelecek bu gidişle. Mayısa kadar cemo kaçar))
Herşey gönlünüzce olsun." diyerek ve kendisi gibi düşünenlerle beraber protestosunu aba altından gösterdi.
Tabii... bu durumda arkadaşlık dayanışması başladı ve yerli yersiz, nereye gittiği, gideceği düşünülmeden yığınla motive mesajları başladı.
İşte bu durumda yazılan:
Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor."
" Gelmesi boşluk dolduran değil, gitmesi boşluk yaratan güzel insanlardansınız..."
" Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın.
Saygılar"
" Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön "mesajlarının hk50 ve beni kastederek yazıldığını anlamak zor değil. İsterseniz, kendinizi bir an Güler olarak düşünün ve mesajları tekrar okuyun. Anlamanıza kolaylık sağlayacaktır.
Son mesajım 117 numaralı mesaja gelelim.
Alıntı yaptıklarımın, anlamını değiştirecek şekilde mi yapmışım?
Bahçelerin, üyelerimizin bir nevi kahveleri olduklarını söylediğimde demek istediğim, o alanlarda rahatça sohbet edebilmelerini kastediyordu.
" O kadar sinirlendim ki ne diyeceğimi şaşırmıştım" demişsiniz.
Sevgili Uzaylı, siz akıllı bir genç kadınsınız. Yazdıklarınızın kendi tuttuğunuz özel günlüğünüz olmadığını, halka açık bir forumda yazdığınızı ve bu yazılanların sizin, benim gibi daha pek çok kişinin de okuyabileceğini düşünmüş olmalısınız. O yüzden yazdıklarınıza dikkat etmeniz gerekir.
Kendinizce yaptığınız açıklamalardan sonra"
Sanırım olayı şimdi anlamışsınızdır" diye de not düşmüşsünüz.
Sevgili Uzaylı evet haklısınız yaşım 65 ama okuduklarımı anlama kapasitem daha kaybolmadı, yeter ki siz anlatabilin.
(Yine mi geç kaldım, alıntılar filan derken bir yığın mesaj yazılmış oysa mesaj yazmaya hemen Uzaylı'nın Nuri Beye'e yazdığı mesajdan sonra başlamıştım.)