Evet bahar geldi ve yeni umutlar yeni heyecanlar yeşerecek gene toprakta...
Sabah kalktım yine şikayetçiydim yaşadığım banel hayattan. Ders ders nereye kadar diye aklımdan geçirirken tohumların ekilme vaktinin geldiğini fark ettim. Mete bunu fark eder de boş durur mu? Hemen geçen günler de tanıdığımın getirdiği eski viyolleri aldım. Çatıya çıkardım. Sonrada ekim dikim harcını hazırlamaya koyuldum.
Herkesin merak ettiği şeylerden birisiydi ekim dikimde ne kullandığım ve ben yıllarca sadece toprak kullandım yanmış tavuk gübresi ile karıştırılmış toprak. Bu sene ise toprak eksikliğinden dolayı 360l torf paketi aldım. İlk denemem olacak ama sonuçların hiç de fena olacağını sanmıyorum. Torf hafif yapılı bir madde olduğu için ve besin değerinin olmaması sebebi ile 7 ölçek (Hep yeşil) kompost ile 20 ölçek torfu karıştırdım.
Viyoller daha önceden kullanılmıştı ve ne olur ne olmaz diye elimden geldiği kadar içlerini de dahil olmak üzere yıkadım. Yarın da oksijenli su ile dezenfekte olmasını sağlayacağım.
Öğrenci olmak zor her açıdan hem sınav okul hem bitkilerim derken şunu fark ettim daha önceki yıllarda büyük kaplara ektiğim domates biberler ile uğraşıyordum. Halimden şikayetçi oldum firesiz ekim ve daha az uğraşmak için pet bardaklara ekime başladım evet iyi verim almaya başlamıştım ve hakikatten daha az uğraşıyordum. Bu sene daha az uğraştıracak olan viyoller geldi ve ben bu seferde eski olmalarından yakınmaya başladım.Anladım ki en iyi ortamda sağlansa ben gene şikayet edeceğim en güzeli halimize şükretmek olacak dedim.
Evet birde işin fotoğraf kısmı var ki herkes merak ediyor buyurun fotoğraflara bundan sonraki günler sayfa bayağı canlanacak takipçi üstatlara duyurulur.

İşe başlamadan önce

Harcımız torbadan çıkarıldı

Nemini kaybetmiş torf kompost ile zenginleştirilip nemlendiriliyor.

Kullanılmış olan viyoller

Kim demiş Mete pis diye