View Single Post
Eski 09-03-2012, 17:59   #264
xTHRee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2007
Bugün çektiğim birkaç resmi sizlerle paylaşayım. Limonum ev içerisinde direk güneş ışığına maruz kalmayacak bir şekilde duruyor. Yaşını tam olarak bilmiyorum ancak bana yaklaşık 5 yıl evvel geldi. Geldiğinde tamamen budanmıştı. Budamadan evvel üzerinde limonu varmış ve yanına bir tane limon koyarak yollamışlardı. Gövde kalınlığı söylediğim gibi serçe parmağı kalınlığında. Toprak olarak torflu çiçek toprağı var. Bunun haricinde verdiğim su ısısı oda sıcaklığı civarında. Soğuk su hiç vermedim. Açıkcası hiç gübrelemede yapmadım. Nasıl yapılacağını bilmiyorum. 2-3 gün evvel bir çiçekcinin önünden geçerken sitede araştırdığım üzere kamkat olduğunu anladığım bir turunç ağacı gördüm. Üzerinde birsürü meyvesi vardı ve göcde kalınlığı baş parmaktan az daha irice idi ve fidandı. Bu durumu görünce ve yaşınında 5 den fazla olduğunu göz önüne alınca bana ince gibi geldi. Bu nedenle nasıl bir uygulama yapmam gerekiyor. Nelere dikkat etmem gerekiyor bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen xTHRee : 10-03-2012 saat 10:50
xTHRee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön