View Single Post
Eski 09-03-2012, 14:53   #117
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili arkadaşlar, sayın malina sizlere bir öneri ile gelerek bu başlığı açtı.
Ben de bir gaf yaparak önerilerine bir eklemede bulundum" geriye dönük teşekkür mesajlarımızla istenmeyen (çelik-tohum isteme-kutlama) mesajlarını silerek, bahçe sayfalarımızı temizleyelim mi diye sordum.
Bu sadece bir teklifti, katiyyen ısrar değildi. Ve isteyen arkadaşlara da yardımda bulunacağımı söyledim.
Niyetim hiç de sizin özel alanlarınıza karışmak, yazışmalarınıza kısıtlama getirmek isteği değildi. Zaten buna da yetkili değilim.

Bir kısım arkadaşlar teklifime olumlu yaklaştı, bir kısım arkadaşlar da istemediler.

Sizlere daha evvel de yazdığım gibi, bahçelerde yapılan sohbetlerden yönetim de rahatsız değil, yönetimin rahatsızlığı; değerli bilgilerin bahçe başlıklarında kaybolması ve bir bitkinin gereğinden fazla fotoğraflanması.

Bitkide bir rahatsızlık olur, bunun nedenini öğrenmek adına ilgili başlıkta tabii ki yaprağının birkaç fotoğrafı, gövdesinin bir, iki fotoğrafı hatta kök durumu bile fotoğraflanır. Bu işin gereğidir. Ama "bu da benim bahçem" adı altında bir saksı maydanozun önden, arkadan, sağdan soldan fotoğraflarının basılması pek de hoşa gitmiyor.

Kalabalık bir forumumuz var. İyi niyetle yazılan mesajları bile bazı yerlerde yanlış da anlayabiliyoruz. Ya o mesajın yazıldığı yer uygunsuz oluyor veya arkadaşın mesajı yazma sebebinin evveliyatını bilmiyoruz. Bu durumda da algılama çok değişik oluyor.

Başlıkta yazılan mesajlara verdiğim cevaplar için dün akşamdan beri özel mesajlar ve telefonlar almaktayım.
Olayları izah etmektesiniz, ama ben müneccim miyim ki ..... arkadaşla bir başka arkadaş arasında daha evvel özelden bir görüşme olmuş da o mesajı ona niyet ederek yazmış, ben üstüme alınmamalıymışım.

Yine de açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Eğer mümkünse lütfen bana bu başlıkta yapılan sohbetler için de bir açıklama yapabilir misiniz sevgili Uzaylı?

06-03-2012 19:46 - Uzaylı
Senin bir şeyden haberin yok mu? Forum ayağa kalktı. Millet ikiye bölündü.

Çok merak ediyorum, ne oldu da forum ikiye bölündü? Ben bir teklifle geldim kabul görür veya görmez. Bu teklifimin de hoşunuza gitmediğini biliyorum. Normal karşılıyorum.

hk50 adlı üyenin yazmış olduğu mesaj içinse bölünme, bunu bu kadar dallandırıp budaklandırmadan da aramızda halledebilirdik. Sizinle daha evvel de bahçenizde epsody adlı üyenin yazmış olduğu bir mesaj için yazışmış ve konuyu halledebilmiştik. Ben veya bir başka moderatör arkadaşa da bu rahatsızlığı iletmiş olsaydınız (siz veya maruz kalan arkadaş) eminim ki çaba harcanırdı, yapamazsak da durum malina'ya iletilirdi.
Bunca arkadaş da kırılmamış olurdu.

06-03-2012 19:58 - Uzaylı
Biz de boş durmuyoruz diye espriler yaptık. hakikatten bahara hazırlanıyoruz. Arabalari süsler saksılar, küpler buluyoruz. Anlatım sohbet gibi olunca birileri her yerde bizi eleştirmiş. O birilerinin bir tanesi hk50. Böyle olaylar büyüdü. Gerisini de buradan okuyabilirsin.;

http://www.agaclar.net/forum/oneri-y...iniz/26501.htm

Verdiğiniz link şu anda yazmakta olduğum yani malinanın öneri yaptığı başlık.
"Birileri her yerde bizi eleştirmiş, o birilerinden bir tanesi hk50."

Diğerlerinden biri de ben oluyorum galiba.

06-03-2012 19:43 - Uzaylı
Valla benim çizdiğim çzigi belli. Beğenmeyen bakmasın sayfama... Ben olduğum gibi yazıyorum. Kalıba sokmaya gelemem... Aykırı hiç bir durumum da yok.

Doğru, beğenmeyen bahçenize girmesin, bunda haklısınız. Ama Kalıba sokmaya gelemem için bir şey diyemeyeceğim, o yönetimin bileceği bir şey. Bahçeler şöyle olacak diyorlarlarsa buna hepimiz uymak zorundayız.

06-03-2012 19:59 - Uzaylı
Sonuç ben çok bozuldum. Alcen, Cemo hep beraber mayısa kadar bahçelerimize yazmayacağız.

ve

06-03-2012 20:00 - Uzaylı
Yücel Bey de ben de cankızları yalnız bırakmayacağım dedi.

Üzüldüm, çünkü bahsi geçen arkadaşların çok güzel bahçeleri var. Bu zamanda bile yazılacak güzel şeyler olduğuna inanıyorum. Biraz, benim de başımda var bu bahçe olayı ama tabii ki sizlerin bileceği bir şey, ister yazarsınız ister yazmazsınız.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön