Tekrar merhaba,
PH'ı mor lahana ile evde kendim ölçmeye çalıştım.
Ne derece güvenilir bilemiyorum. Distile su ile değil, normal musluk suyunu kaynattım. 5 dk. bekledim. Kıydığım mor lahanaların üzerine ilave ettim ve yaklaşık 4 dakika karıştırdım. Süzmeden (unuttum çünkü) soğumasını bekledim. Çaybardağına bir miktar alarak, bir miktar da enzimden alıp ilave ederek karıştırdım. Bu arada bir de sirke ile denedim.
Soldaki sadece mor lahana suyu
Ortadaki mor lahana ve sirke
Sağdaki mor lahana ve enzim karışımı (berrak değil, bulanık oldu)
Bana
2 gibi geliyor Renkler çok net değil ama. Bendeki kırmızı değil, koyu pembe oldu.
Bu yönteme güvenebilir miyim (sonuç fotoda)
Eğer tamam derseniz kullanmaya başlayayım mı ?

(Heyecan yaptım şimdi

)