Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek
Bir soru sormak istiyorum ama Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler konusunda sorsam yeri orası değildi.
Öncelikle güle güle büyütün ve bol çiçekli olsunlar tüm bitkileriniz. Aldığınız clematisler saksıda mı duracak, bahçeye mi dikeceksiziniz bilmiyorum ama, eğer saksıda tutacak olsak toprağını değiştirmemiz gerekir mi ? Yani siz olsanız değiştirir miydiniz ? 
|
Merhaba gülenmelek;
Clematisleri bahçemdeki balkon duvarım için aldım. Yani bahçeye dikeceğim. Önceden var olan iki renkten farklı oldukları için, bu renkleri tercih ettim. Kompozisyon daha hoş olacak düşüncesiyle.
Saksıdada clematis yetiştirilebiliyor!
Bu konuda aşağıya alıntıladığım bilgi sizin sorunuza yanıt olacaktır sanırım.
Selam ve sevgilerimle.
''Saksı içinde yetiştirme ipuçları:
En az 45 cm derinlikte bir saksı kullanmalısınız. Plastik saksılar kökleri dondan koruyamayacağı için kullanılmamalıdır. Tırmanabilmesi için saksıya bambu destekler de gömün.
İleriki yılarda büyüme mevsiminden itibaren sıvı besleyiciler kullanın. Her yıl toprağının yüzeyden 2.5-5 cm sini kaldırıp yeni, taze saksı toprağı ile değiştirin. Kuru dönemlerde hergün düzenli sulayın. Gerektiğinde yeni sürgünleri düzgünce bağlayın. Kökleri soğuklarda dondan korumak için havakabarcıklı naylonlarla saksıyı iyice sarın.''