View Single Post
Eski 08-03-2012, 20:13   #357
yarenimex
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Çok teşekkürler efendim.

Verdiğiniz bilgiler beni tatmin etti ve arkadaşımın açığını/tembelliğini yakalamanın doyulmaz hazzı ile telefon açtım.

Dedim ya efendim, arnavut bile toz koklar onun inatçılığının yanında.

Dediği şu;

Torbalı, Yeniköy, Çaybaşı veya çevredeki diğer yerlerde dere ve çaylar çok, Pancar' ın toprağına benzemez. Eskiden bataklık idi buralar, bataklığı kuruttular, kanal nedeni ile toprağımız bereketli idi. Kanal(suyu bulandırıp elimizdeki sopalarla balık avlardık o kanalda) da yok oldu artık. Toprağın altı hep bataklık artığı ve de kil tabaka, üstüne üstlük bir de 60-70 cm. altta saz artıkları ve geçirimsiz tabaka var. Çok derin sürüp toprağı patlatmak, kumlu materyal katmak lazım. Sen çok konuştun, profesörüm ben çiftçilikte. Ama senin hatırına deşti deneyecem..

dedi binbir minnet ile)).

İnşallah burnunu yere sürterim o arkadaşımın ben, bizler/sizler sayesinde.

Tekrar teşekkürler efendim.

Saygılarımla lütfen.

Sn MrDuran, gerçekten dostunuz profesörmüş(!), ama sadece yetiştiregeldiği ürünlerin profesörü. Elinde olan toprak anlattığınız gibiyse harika sayılır, saz artıkları çürümüş ve humus veya torfa dönüşmüştür bunca zamandır. 60 /70 cm lik toprak kalınlığı az bir kalınlık değil ki, kendisine sebze yatiştirmek için gerekecek toprak kalınlığı 15 /20 cm kadar. Tabanda killi katman varsa, derin sürümle o killi tabakanın patlatılması konusunda kendisine hak vermek gerek. Ceviz gibi taban suyununun yüksek olduğu toprakları sevmeyen bir ağaç dikimi tavsiye etseydiniz dostunuz yerden göğe kadar haklıydı. Bizim buralarda eskiden bataklık olup ta kurutulmuş yerden şimdi torf çıkarıp ticari olarak paketleyip satıyorlar. Sonunda hatırınız için de olsa ikna olmuş ya, umarım olumlu sonuç alınca da niye daha önce ısrar etmedin diye şerzenişte bulunmaz..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön