View Single Post
Eski 08-03-2012, 17:32   #144
Serpent
Ağaç Dostu

Serpent's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Bu konuya yazmamaya karar vermiştim.

Ama flood yapma işi nasıl gidiyor diye arada bir bakıyordum.

Ancak koyu harflarle yazılmış gerçek dışı bir ifadeyi görünce dayanamadım.

GDO lu ürün taraftarı olsun veya olmasın insanların gerçek dışı ifadelerle yanıltılmaya çalışılması bende isyana sebep oluyor ifade şu.

Alıntı:
ABD'de, yiyecek paketlerinin üzerine "GDO içerir" veya "GDO içermez" gibi herhangi bir ibarenin yazılması yasaktır.
Yazılanın gerçek dışı olması bir yana bir de koyu harflerle yazılarak gerçek dışı ifade iyice vurgulanmak isteniyor.

Öncelikle, ABD de ürünlerin GDO lu olup olmadığını belirtilmesi yasak olmayıp sadece böyle bir zorunluluğun bulunmadığı bilinmelidir.

Kimse çıkıp da bana "ne fark var" diyip kendini kandırmasın. Arada dağlar kadar fark var.

Bazı tartışmalarda ne savunduğunu bilerek, bilimsel verilerle tartışan, saptırmalara tevessül etmeyen insanlarla tartışmayı seviyorum. Benimle aynı görüşte olmasalar bile saygı duyuyorum.

Ama iş gerçekleri saptırmaya gelince, işin tadı kaçıyor.

İşte bu nedenle bir daha bu konuya yazmamaya karar vermiştim. Ama yukarıdaki ifade nedeniyle kendimi tutamadım.

Yine de yanılabileceğime dair bir payı her zaman bıraktığım için; benim yanlış bildiğimi gösteren birincil bir kaynak gösterilirse buradan ben bilmiyormuşum diyip özür dileyeceğim.

Ancak bana bu konuda laf-ı güzaf açıklamalarla gelmeyin, itibar etmem.

Saygılarımla

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön