View Single Post
Eski 08-03-2012, 16:23   #93
B.Unver
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Sayın tarumok;

Bu durum extrem bir durum değil.Belki Garo bey benim eksik anlatımımdan dolayı durumu dün akşam değişik yorumlamış da olabilir.Bilemiyorum ama biraz daha derince araştırdığımda..............

Bendeki Paphiopedilum daki goncalar düşen çiçeklerin yerinden yeniden çıkmadılar.Bu çiçeklenme olan başak grubunun arkasındaki iki ayrı başak gurubundan ve diğer çiçekler düştükten sonra çıktılar ve de çieklenme dönemi bahar ve geç kış.Yani çiçeklenme dönemi de bitmedi.

Yani her bir ayrı başaktan tek tek açıyorlar(Unifloral).Burda tek sıradışılık belki aynı anda açması gerekirken sonra açmaları olabilir ki bu da extrem bir sıradışılık değil. Çünkü sera ortamında soğuktan aldıktan sonra ev ortamındaki daha sıcak ortamda önce oluşan goncalar daha önce, sonra mevcut olan ama kendini göstermemiş goncalar da sonra kendini göstermiş olabilirler.

Türüne göre Multifloral ve sıralı çiçeklenme(sequential blooming) özelliklileri de var.

Phaller değişik.Dünkü ilk sorunuzda Phaller ile paphiopedilumlar benzer olarak yıl boyumu açıyor dediğiniz sorunuza ayırt edici cevap yazmadığım için de Garo bey böyle yorumlamış olabilir.

Yani kısacası ben sihirbaz değilim

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön