View Single Post
Eski 08-03-2012, 16:12   #353
çisem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Sayın Odeh,

"Bence bu konuda vaatlere sakın kapılmayın, arazi varsa gösterilsin, yoksa devam edin gidin yolunuza. Ben öyle insanlarla karşılaştım ki, anlatmak yakışık almaz."

Size bu cümleleriniz üzerinden özellikle son cümlenizle ilgili öyle hak verdim ki bugün...
Danışman harici şahsi resmi girişimlerimi ben de bir koldan başlatayım dedim. Ama hazineden yer kiralamak veya satın almak hiç kolay değil bunu anladım.
Dilekçe ile malmüdürlüğü başvurusu ile hazinenin yerleri son hali ile paftadan gösterilecek, buradan çıkacak cevap doğrultusunda alınan arazi bilgileri tapudan krokilendirilecek v.s
Size dedim ya sabırsızım.
Hazinenin olduğuna emin olduğum bir bölge var denize 150 metre mesafede, tahminim 150 dönümlerde. Atıl, kayalık, çalılık arazi vasfında. Önü yol ve deniz, arkası toprak reformuyla köylüye verilmiş. Köylüler de hep zeytin dikmiş. Bu zeytinliklerin bittiği yere vadi ile sınırı belli bir arazi bu. Dikili tek ağacı bile yok. Kimi bölgeleri oldukça meyilli, kimi düzlük ve küçük anlamsız tepeciklerden oluşmakta. Dar bir cephesi denizi görür halde. Bu yeri, bölgeyi mal müdürlüğüne (dilekçesiz) tarif ederek pafta bilgilerini rica ettim. Dilekçe ile başvuracaksınız dendi. Ve böylelikle benim de o uzun sürecim başlamış oldu.
Yarın dilekçemi vericem. Bu dilekçede satılık ya da kiralık talebim olduğunu da bildirip, haftalarca belki de aylarca cevap beklenecek. Çok mu zordur yani, son teknoloji haritalandırma uydu v.s. sistemlerinde bilgi vermek.
Ben bu resmi yazışmaların yavaşlığına inanamıyorum. Boş boş oturulan bir çalışma sistemi var. İnanın hep sohbet havası gözlemliyorsunuz dairelerde.
Bana "birkaç hafta içinde dilekçenize cevap alabilirsiniz" dedi birisi, diğeri ise "siz bunu 3 ay da düşünebilirsiniz. Yazışmaların bizdeki süreci bazen uzayabiliyor" dendi.
Bu şaka olmalı deyip çıktım ama taa işin başındayım henüz. Danışman firmamız zaten istediğim başka bölgeler üzerine çalışıyor. Sunacağı yerleri ve paftalarını dört gözle beklerken bir de kendim farklı bir bölgeyi , aslında hep aklımda olan bu bölgeyi araştırayım dedim. Azçok bilmeme rağmen sinir olup geldim ve sizleri daha iyi anladım bu sayede de...
Bu sayfada paylaşımlarınızın devamını beklerken, devletten arazi kiralayacak ya da satın alacak tüm arkadaşlara kolay gelsin diyorum.

Düzenleyen çisem : 08-03-2012 saat 18:34
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön