agaclar.net benim için neredeyse ansiklopedik bir bilgi kaynağı durumundadır ve kuruluşundaki ilk amaç ve genel işlevi de budur. Bunun yanısıra işin bir de sürpriz tarafı vardır ki, hiç umulmadık bir biçimde, insanı her konuda motive eden yeni dostluklar oluşturur. Çünkü dünyaya benzer şekilde bakan ve benzer ilgi alanlarını paylaşanları buluşturur. Eh bir insan hayatta daha ne bekler; bir yandan değerli dostluklar, bir yandan sürekli dağarcık zenginleştirme (en azından benim bakış açımla böyle).
Uzun zaman önce bitki başlıklarındaki muhabbetlerden ciddi şekilde rahatsızlık duymuştum (hala da duyuyorum). Ben de arada ilgilendiğim kişilerle sohbetleşmek istiyordum ama aradığım bir bilgiye ulaşabilmek için sayfalarca ciciş, eline sağlık, teşekkür, bana da versene gibi gereksiz mesajlarla karşılaşmak da beni yoruyordu. Kahve sohbetleri ise konu çeşitliliği açısından ve akışına yetişemediğimden bana çok uymadığı için onlara da pek katılamıyordum. Bu yüzden bahçe, balkon ve kaktüs başlıkları açılıp sohbetlerin büyük bölümü oralara taşındığında sevinmiştim. Ben, o bahçe, balkon, kaktüs başlıklarını kişiye özel bloglar gibi görüyor, arada zamanım oldukça laf atmaktan da çok hoşlanıyorum. Dostça sohbetleri, çekişmeleri, şakalaşmaları sevimli bulup gülümsediğim çoktur. Aralarda yaşamlarıyla ilgili küçük veriler çok kişiyi tanıdık gibi görmeme yol açar bu da bana hoş gelir. Yönetimin de bu sohbetlerden herhangi bir sıkıntısı olmadığını çok iyi biliyorum. Zaten konudaki mesajlarında da bu açıkca belli.
Bu girişten sonra gelelim konu ile ilgili düşüncelerime. malina ilk yazısında ne yazmış?
Alıntı:
arama fonksiyonunu doğru kullanıp, o bilgilere ulaşabilsek bile, çok sayıda başlığı dolaşmak zorunda kalmaktayız.
|
Alıntı:
çok kişinin işine yarayabilecek değerli bilgiler aralarda kaybolup gitmekte
|
Alıntı:
1. Bahçe konuları içine dağılmış yararlı bilgilerin saptanıp, ilgili başlıklara taşınması
|
Alıntı:
2. Bahçe, balkon vb. sayfalarda bu tür bilgilerin yazılmaması (istiyorsanız olması gereken başlığa yazdığınız mesajın linkini bahçe sayfanıza yazabilirsiniz)
|
Alıntı:
3. Bu sayfalarda sadece güncel bitki durumu hakkında bilgi verilmesi (geçen yılın farklı bir ayındaki yaz bitkinizin fotoğrafının, kış ayında kullanılmaması)
|
Bundan başka herhangi bir şey var da ben mi göremedim? Sohbetler konusunda bir şey yazılmış da ben mi kaçırmışım? Hadi bazı arkadaşlarımız bir yanlış anlama yüzünden üzüldü, kırıldı. Onları seviyorsak ortamı yumuşatıp arabuluculuk yapmak varken, olayı alevlendirerek ve ortaya "yönetimin hoşgörüsüzlüğü" suçlamaları atarak yangına körükle gidenlere ne oluyor? Biraz insaf yahu. Kavga-gürültüye çok meraklıysanız tv gündüz programları var. Onlarla oyalanıp bizi rahat bırakın.
Sevgili bahçe, balkon-teras ve kaktüs başlıklarını açan arkadaşlarım, benim bu konudan anladığım; sizden sohbetlerinizi kesmenizi değil, yararlı bilgilerinizi ilgili başlıklara taşımanız ve kimseye bir yararı olmayan gereksiz mesajları keyfinize bağlı temizlemeniz istenmekte. Yanlış mıyım? cemocum, alcencim, Yücel bey, Fatma hanım ve üzülen diğer arkadaşlarım konuyu sakince düşünün ve sizlerden haber almak, sizlere laf atmak keyfinden beni yoksun bırakmayın lütfen
"
beğen" butonu bir işe yarayıp, bilgi başlıklarındaki teşekkür mesajlarını yok edecekse hayırlısı olsun. Bunun dışında herhangi bir mesajım beğenildiğinde başım göğe ermeyeceği için pek de umurumda değil açıkcası