View Single Post
Eski 05-04-2007, 08:06   #193
muratozaltas
Murat

Giriş Tarihi: 28-03-2007
MAkineler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huseyinkizil Mesajı Göster
http://www.ozanlar.com.tr/content.php?content=1 sitesindeki zeytin yağı makinesi ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar !
Sayın Kızıl;
Sizinde incelediğiniz gibi makine hakkında çok fazla detay bilgi göremiyoruz. Markası, modeli, teknik detaylar, güç, kapasite, ithal edildiği ülke ve en önemlisi FİYAT!!! Ancak Tarım fuarında sergileneceği belirtilmiş. Benzer tipte makinelerin ülkemize çeşitli amaçlarla akademik kullanım **** deneysel amaçlı getirildiğini biliyorum, ancak bunlarla ilgili yaşanan sıkıntıları da çok iyi biliyorum. Dünyada artık çok büyük kapasite ile çalışan zeytinyağı fabrikaları yerine küçük işletmelere ve çiftliklere hitap eden bu tür makinelerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Butik işletmeler dediğimiz bu çiftlikler kendi yağlarını sıkarak kendi markaları ile satışa sunmakta ve oldukça karlı olmaktadırlar. kesinlikle bu tür makineleri tavsiye ediyorum ANCAK...... Makineler konusunda ülkemiz her zaman bir "teknoloji çöplüğü" şeklinde istismar edilmiştir. Kullandığım deyim yanlış anlaşılmasın ama en iyi ifade şekli budur. Dünyada demode olmuş **** yeni ancak performansları kötü olan farklı sektörlerde bir çok makine ülkemize sokulmuş, hatta sokuşturulmuş ve üreticilerimiz mağdur edilmiştir. Teknolojiyi ve bu tür makineleri sonuna kadar destekliyorum ANCAK mutlaka bilinçli bir şekilde üreticinin bunları alması konusunda ısrarla uyarıyorum. Saygılarımla.

muratozaltas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön