Sevgili mandalinci, sağ olun. Ben de sizi, hepinizi seviyorum ama agaclar.net'i galiba biraz daha fazla seviyorum ki onun en iyi, güzel ve faydalı olabilmesi adına yapılan her teklife açığım. Yönetimin söylediklerini, istediklerini ve bana verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Ayrıca bu bana büyük bir zevk-keyif veriyor.
Saatlerce bilgisayarın başında hiç başka yerlere girmeden hatta e-maillerimi bile okumadan agaclar.net'te ne olmuş, neler yazılmış, arkadaşların hangi konularda problemleri var, istekleri-talepleri var mı diye sayfalar arasında dolaşıp duruyorum.
Yeni üyelere hoş geldiniz diye mesajlar atıyor, forumumuzun kurallarını hatırlatmaya çalışıyorum.
Arkadaşların sorduğu ve cevapsız kalabilen (gözden kaçan) soruları biliyorsam yanıtlıyor, cevabını bilmiyorsam da bilen arkadaşlara mesaj atacak cevap vermelerini rica ediyorum.
Çünkü biliyorum ki buraya yeni üye olanlar da aynen benim gibi, öğrenmek isteyen, bilgiye aç, bitkisine en iyi şekilde bakmak isteyen, doğaya hayran, onu korumaya özen gösteren bir arkadaş. Bu yüzden sitemize üye oldu, bu yüzden bizlerle beraber.
Benim de siteye üye olmam bu yüzdendi.
Pekii, bu arkadaşlara yardım elini uzatmayacak mıyız? Bunu en iyi şekilde nasıl yaparız diye aramızda konuşmalar yapamayacak mıyız?
Arkadaşlar, paylaşamadığımız nedir? Neden sizlere en iyisi olması hususunda yapılan tekliflere karşı bir cephe oluşturma çabası veriyorsunuz? Ve bunu yaparken de incitici olmaya özellikle uğraşıyorsunuz?
Örneğin, bahçelerimizde mesaj sayılarımız çok oldu, aradıklarımızı bulamıyoruz, gelin beraberce işlevselliğini bitirmiş, abartılı olan, geriye dönük mesajları silelim ve ben bu konuda yardımcı olayım diyorum.
Aldığım cevap," o alan bizim özel alanımız, günlüğümüz gibi, dokunmayın" oluyor.
Değerli bilgiler bu bölümde görünmüyor, oysa ilgili başlıklarda arkadaşların bulması çok daha kolay olacaktır diyoruz.
Gelen cevap," biz yine bahçelerimizde belirtelim, link veririz" oluyor.
Arkadaşlar, "biz, burada Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriyoruz, lütfen sizler de bu hususa dikkat edin" diyoruz,
gelen cevap: devlet dairelerine dilekçe mi veriyoruz, senden mi öğreneceğiz oluyor.
Gönüllü olarak dağıttığım fide ve tohumlar için, ben burada toprak bulamam bana toprağını da yolla diyebilecek kadar kaba yazanlar, tekliflerde bulunan da oluyor.
Hatta özel mesajlarla bile ne kadar hakaret edenler var, ama bunlara üzülsem de yine agaclar.net'in menfaati hangi doğrultuda olacaksa yönetime danışıyor ona göre hareket etmeye özen gösteriyorum.
Bir arada olalım, tanışalım, güzel vakit geçirelim, güzelliklerin daha erken farkına varalım ki daha çok faydalanalım düşüncesiyle toplantılar tertiplemeye özen gösteriyorum ve hepinize teşekkür ediyorum aldığım sonuç ortada.
|