View Single Post
Eski 07-03-2012, 22:12   #1539
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abdullah78 Mesajı Göster
Sayın Kudret Tezel Hocam;
23 yıllık ilkokul sınıf öğretmeniyim. Geçen yıl arabamı satarak bir traktör edindim. Zira tarıma duyduğum heves rüyalarıma giriyordu. 60-70 dönüm hububat ektim. Hayırlısı Allah'tan. Geçen yıl 1 dönüme yakın da sırık fasulye yetiştirdim. Şimdi ilk fırsatta kendimi köye, doğaya atmak istiyorum.
Toprağa bu kadar yatırım yapmışken şimdi topraksız tarımla tanıştım. Şimdilik sadece tanıştım. Ama yakında bu konuyu da rüyalarımda görceğimden eminim. Yapmazsam, en azından denemezsem bir tarafım yarım kalır.
Lafı uzattım yeterince, farkındayım. Size teşekkür ediyorum. Ec ölçer, domates ve çilek için besin eriyiği almak istiyorum. Lütfen size nasıl ulaşabileceğimi bildiriniz.
Unutmadan:
Torf ve kumu hangi oranlarda karıştıracağız?
Durgun su sisteminde bitkilerin kökleri suya ne kadar temas edecekler? Su, kökleri tamamen gömmeli mi?
Selam ve hürmetle...

Sn Abdullah78

Sevgili Kudret beye özel mesaj atarsanız sorularınızı çok kısa sürede yanıtlayacaktır.

Torf kum karışım oranı ise yarı yarıya ancak kabın (saksı, plastik büyük kap vs) altına iri çakıl taşı (tuzsuz) koymayı ve saksı, kabın altında delik olmasını ihmal etmeyin. Kum da dere kumu inşaatlarda kullanılan yani (Tuzsuz) ve de tavsiyem en irisi olsun

Durgun suda kökün 2/3 ü suda, kalanı suyun üstünde olsun ki suyun üstündekiler de bitkinin ihtiyacı nefesi alsın Ama kökün tamamı kesinlikle güneş görmesin. Ne üstten ne yandan. Hatta yazın aşırı sıcaklarda kabın altına ahşap koyarsanız toprak ve/veya beton zeminin sıcaklığını köklere iletmez kökler daha sağlıklı olur.

Bildiklerimin hepsi bu )

Ama bildiğim kesin bir şey var öğretmen ve bu kadar hevesli olmak herkese nasip değil. Sn mtugrul da eğitimcidir.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön