Sayın Odeh, açıklamalarınız ve ayırdığınız zaman için öncelikle çok teşekkür ederim.
Turizm sektöründe reklamcıyım. Eko-turizme de dönebilirim derken, denize 50-350 mt mesafede hazinenin yerleri var. Fakat buralar ya mahkemelik yerler, ya da işgaliyetli yerler konumunda. Ama 3-5 günde bir zaten üyesi olduğum milli emlak sitesine girip takip ediyorum satılık-kiralık yerleri. Tarımda ve ağaçlandırmada yukarıda sayın syılmaz'ın da dediği gibi 2000 mt. Turizm amaçlı olunca bu değişmekte. Didim'de hazinenin mükemmel el değmemiş koyları var lakin buraların projeleri gayriresmi yollarla kapatılamaz ulaşılamaz haldedir. Akbük-Kazıklı bölgesi keza. Yerler var (!) ama yok gözüküyor. İzmir'liyim Karaburuna en az 8 yıldır gitmedim ama dediklerinize benzer çok şeyler duydum. Eğlen Hoca ve Kaynarpınar'da çok arkadaşım var. Otoban bu bölgeye kadar uzanacak olmasına rağmen heryerde olduğu gibi bozulma var.
Seferihisarda baraja sıfır yerleri gezdim, hatta fiyatı çok uygun yerler denk geldi.
Zeytinlik olarak düşünülebilecek yerlerdi hep.
Urla Demirci koyu en sevdiğim yer oldu ki söylenene göre bu bölgede de küçük ölcekli hazine arazileri varmış. Henüz paftaları gelmedi. Otoban şeridinde bir yer olursa demirci koyu gibi bir yeri çadır kampı, karavan kampı, gençlik kampı v.s lere yönelik düşünebilinir dedik. Ama bu bölgelerde de işgaliyet çok fazla.
Sizin uyarılarınızın ne kadar gerçek olduğunun öyle farkındayımdır ki, ağzımın yandığı çok şey olmuştur buna benzer konularda. Ama aramızda akla gelebilecek her türden meslek grubu üyesi bulunmakta.
Ankara menşeeli, hazine arazileri tahsisinde uzman ya da danışmanlık hizmetiyle çok kişinin kandırıldığına tanık oldum. Uyarınızın ne kadar yerinde olduğunu bu nedenle biliyorum.
|