Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çisem
Sayın Odeh,
100 dönüme küçük bir köy kurmak amaçlı başladık yer arayışlarımıza. Uzun süredir satılık arıyorken, neden cüzi bu rakamlara 49 yıllığına kiralamayı düşünmüyorsunuz ki, araziyşe vereceğiniz parayı bahçenize harcarsınız dendi ve bize de şu son on günlük bir seçenek oldu hazine arazisi. Paftalar üzerinde Urla, Seferihisar, Karaburun, Didim-Bodrum arası bölgelerde hazine arazileri bakılmakta. Ne çıkacak bilemiyoruz. 49 yıllık kiralama işine ben eko-turizm amacına da dönüştürebilirim. Denize 50-350 mt yerler olabilirse bir çok proje oluşturabilinir.
|
Sözü dolandırmayacağım. Yanlış yönlendiriyorlar sizi. Siz konuya tam olarak hakîm olmadığınız sürece de bir ona bir buna koşturup duracaksınız.
"Urla, Seferihisar, Karaburun"... Bu bölgeyi de çok iyi biliyorum. Çok rüzgarlarını yedim, çok mazot yaktım dağında tepesinde. Karaburun dediğinize göre belli ki orası hakkında hiçbir fikriniz yok. Orada hiç birşey olmaz. Hem de hiç. Ne ticarî ne turistik. Tarımın sözünü etmedim bile. İmkânsız! Aman, sakın!Siz iyisi mi kendiniz gidip görün...
Denize mesafe konusundaki hedefiniz de bu konuda daha çok araştırma yapmanız gerektiğini gösteriyor. Öyle şey olmaz. İMKÂNSIZ. (Size bir öneri, tavsiye değil, öneri yalnızca... Özel ağaçlandırma yönetmeliğini asıl kaynağından
www.ogm.gov.tr'den indiriniz. Üzerinde çalışınız.)
Dediğim gibi, eğer köyünden değilseniz, 100da. sahayı kiralamak, o süreçleri atlatmak vs. onlarca yönetmelik, bürokratik kahır çekmek, atacağınız taşın ürkütüceğiniz kurbağaya değmeyeceği işlerdir. Bunun yerine makûl bir yer satın alarak dilediğiniz gibi tarım, köy, vs.. her ne ise hayâliniz onu gerçekleştirebilirsiniz... Mal da sizin olur.
Ona buna para kaptırmayın da...