Teşekkürler arkadaşlar. Eskiden Türkçe bilgiler yoktu dolayısı ile önce bilgiler toplanıp aktarıldı. Aktarıldıkça da paylaşımlar arttı. Bu bilgilerden edindiğimiz tecrübeleri de aktarmaya başlayınca yavaş da olsa güzel yol aldığımıza inanıyorum. Yol alan arkadaşlar tecrüblerini ve çalışmalarını aktardıkça hızla yol alcağımız görünür olmaya başladı.
Bonsaiye gönül vermiş belli bir yol almış tüm arkadaşlar bu tür atölye çalışmalarımıza gelip yeni başlayanlara tecrübe ve birikimlerini aktardığı sürece hem katılım artacak hem de tecrübeli arkadaşlar artacak. Tabi ki akabinde başarılı çalışmalarımız da çıkacak.
Ortaya çıkaracağımız çalışmalar ile ilerde hep beraber ortaklaşa bir sergi açabileceğimizi söylemiştim. Bu tür sergileri başarılı bir şekilde yapabileceğimize inanıyorum.
Böyle bir sergi düzenlemeye başladığımızda benim sizlerden tek ricam var. Ricam Hazır bonsainiz ne kadar güzel olursa olsun hazır alınmış sizden birşeyler olsa da temeli bir başkasına ait olduğu için getirilmemesini dilerim Bir fidanın sadece boyunu kısaltıp dallandığında sergiye getirebilirsiniz. Sonuçta sizin temeliniz onda var.
Sergilediğimiz ürün kendi eserimiz olsun isterim başkalarına ait bir çalışmayı neden sergileyelim ki.
Bunları şimdiden neden yazıyorum derseniz şimdiden hazırlanmaya başlayalım diye.
Fidanlıklar da çok güzel adaylar var bu halleri ile bile hazır bonsailerden daha güzel görünüyorlar sizlerin de katkıları ile çok daha güzel hale gelecektir.
12. Atölye çalışmamız için 1 Nisan gibi yapabilmek için çabalarımızı sürdürüyoruz. İyi akşamlar.
O gün kimse 1 Nisan şakası yapmasın.