View Single Post
Eski 06-03-2012, 16:26   #342
Odeh
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Hazine arazilerini bulmak neredeyse imkansız. Bölgeyle ilgili geçmişi, bilgisi olan bir kişiler bir nebze daha şanslı. Bu nedenle -bana göre- Hazine arazisi daha zor, orman arazisi daha kolay geldi. Yukarıda hikâyemi az çok kaleme almıştım...

Sayın çisem, sabır yoksa arazi yok. Buna inanın. Aydın civarında arıyorsanız seçenekleriniz çok da geniş sayılmaz.

İşlerimle kendim uğraştım, orman dairesiyle bazı görüşmeleri proje hazırlayan mühendis arkadaşlar yapmış ise de o işe de el attım. Danışman konusunda yorum yapmayayım. Ne danışıyorsunuz ona? O ne diyor? Orman zor hazine kolay demişse arazi gösterebilmiş olmalı. Bence bu konuda vaatlere sakın kapılmayın, arazi varsa gösterilsin, yoksa devam edin gidin yolunuza. Ben öyle insanlarla karşılaştım ki, anlatmak yakışık almaz.

Kira bedelleri o civarlarda simgeseldir, doğru.

İmkânlarınızı bilemiyorum. Ancak bütçeniz müsait ise 100 da. alan kiralamak için göbek çatlatacağınıza, aile birleşip tapulu bir bahçe alsın. Aynı tarımsal destekleri yine alabilirsiniz. Çünkü 100 da. çok büyük bir ölçek değil. Zaten kiralarsanız 100da. ticari bir getiri sağlamaz. Bu konuda ayakları yere basan etüdler yapmak lazım. Bugünün koşullarına göre 200da. dan aşağı hiç bir tarım faaliyeti bizim gibi şehirliler için verimli değildir. Türkçesi budur.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön