Sayın Odeh,
Siz bir orman arazisi kiraladınız sanıyorum. Geçmiş yazılarınızı takibimden ben öyle hatırlıyorum belki de. Hazine arazisi kiralamak orman arazisi kiralamaya göre daha zor değil mi? Bu tercihi yapma sebebinizi merak ediyorum.
Uzun süredir arazi arayışlarımıza seçenek olarak hazine arazilerini de katmış durumdayız. Sizin kadar sabırlı olabileceğimi sanmıyorum.
100 dönüm kadar yeri ailemle kalabalık olarak kiralayıp ceviz, badem, zeytin v.b yanında belli yerleri de tarım ile projelendirmeyi düşünmekteyiz.
Danışman olarak Ziraat Müh. bir hocamız ve bir de yasal işlerin takibini yapan bir danışman şirketimiz var. Bize söylenen orman arazilerinde çok zor bir süreçin olduğu ama hazine arazilerinde bu sürecin daha kısa olması yönünde idi. Sizin gelişmelerinizi bu nedenlerle yakından takip ettim. Süreniz çok uzun gelmişti bana. Size bir başka sorum daha olacaktı.
Siz bu kiralama işiyle kendiniz mi uğraşmıştınız, yok sa bir danışman şirket mi uğraştı?
Bir de 2010 fiyatları 0.91-2.30-tl 1 dönümün yıllık kirası doğru mudur?
Hazineden arazi kiralayan arkadaşlarımız varsa onlar da bu deneyimlerini paylaşırlarsa çok iyi olacaktır.
|