View Single Post
Eski 06-03-2012, 10:47   #40
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Yanlış anlamalar var gibi görünüyor...

Bahçelerdeki karşılıklı samimi yazışmalar değil rahatsız olunan... Bu yazışmanın doğal bir sonucu...

Girdiği her bahçeye aynı klişe cümleleri yazanlar, bahçe sahipleri tarafından bir parça engellenebilir. Her yazana cevap vermeniz gerekmez

Abartarak yazıyorum, kimse üzerine alınmasın
- Çiçeğiniz çok güzelmiş, pek beğendim
- Teşekkür ederim çiçeğimi beğenmenize memnun oldum
- Beğenmemi beğenmenize çok sevindim
- Aman efendim lafı mı olur

Bu mihval üzere yapılan yazışmaların kimseye faydası yok. Aynı metin içinde hem beğenme yazıları hem de "söylenecek, sorulacak bilgi" olsa, beğenme mesajları kimseyi rahatsız etmez.

Yine de bu durum işin önemsiz tarafı...

Önemli olan, işe yarar bilgilerin sayfalar arasında kaybolup gitmesi...

Sayfalarınızda bu tür bilgiler varsa, onlar sayfalarınızda da olsun ama kopyalayıp ilgili başlıklara da yapıştırırsanız sorun bir parça çözülür.

Bir de bahçelerinizi fotoğraf galerisi olarak kullanmaktan ziyade gerçek yaşamın aynası gibi kullanmanız çok işe yarayacaktır.

Mart ayındayız, bu ay neler yapıyorsunuz onu öğrenmek isteriz. Görünüşü güzel diye, 2-3 yıl öncesinden, bu aya hiç uymayan ve açıklama yazılmamış bitki fotoğrafları koymak, sayfanızı fotoğraf galerisi gibi gösteriyor...

Bir konu tartışmaya açılınca, muhataplar gardını almak durumunda kalıyor. Bunu ben de yapıyorum Maksat olabildiği kadar az yapıp, "aslında ne denmek isteniyor" diye düşünmek... Yani demem o ki, gardınızı almayın

Uzunca bilgiler hem bahçenizde kalabilir hem ayrı sayfa olabilir. Uzaylı'nın bahçesinden kopyaladım.
Artezyen kuyusu açtık

Bu tür yazılar için konu adresini, sayfa ve mesaj numaralarını iletebilirsiniz, yardımcı oluruz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön