View Single Post
Eski 06-03-2012, 10:09   #38
sabah
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Üyelerin bahçeleri bölümünde temel sorunlar:

1) Bahçe başlıklarındaki yoğun mesajlaşmalar, zaman zaman diğer üyeler ve ziyaretçiler için okuma, izleme zorluğu yaratmaktadır.

Bahçelerin günce, blog gibi olması benim de okurken hoşuma gidiyor. Ancak okuyucular tarafından eklenen mesajlar agaclar.net'tin yapısındaki kısıtlar nedeniyle yazılanların blog ve günce gibi derli toplu halde kalmasını engellemekte.

Bloglarda bilirsiniz yorumları görmeden blog sahibinin yazdıklarını kesintisiz okuyabilirsiniz. Bizde maalesef öyle değil. Bizim yapının dezavantajını bir avantaj olarak da görmek mümkün, yazılırken arada soru sorabiliyoruz, yorum yapabiliyoruz. Ama yorumlar sadece beğeni ya da özel konularda olursa, o anki grup dışındaki diğer okuyucuları rahatsız edebiliyor. Konuya katkı yapma, alternatif getirme, daha detaylı açıklama isteme tabikii bunların dışında.

agaclar.net'in ziyaretçi ve üye sayısı arttıkça bahçe başlıkları da daha çok kişi tarafından okunacaktır. Bahçe başlıklarının derli toplu kalması için çalışılmakta. Örneğin ilk mesaja tanıtım bilgilerini koyarak ziyaretçinin girdiği bahçe hakkında genel bilgi edinmesi, var olan bitkiler, yapılan ek alanlar, bulunduğu bölge gibi noktalarda ilgisini çeken konulara göre yola devam etmesi sağlandı. Zaman zaman temizlik kampanyaları yapıldı. Uzaylı, başlığında önemli konular için ilk mesaja adres koydu.

Başka neler yapabiliriz'i araştırıyoruz.

2) Bahçe başlıklarında bitki tanıtımları ve diğer başlıklarda bulunması uygun olacak açıklamalar verilmektedir.

Örneğin tturt tohumdan hibiscus üretim çalışmalarına başladı. Bahçe başlıklarına bakmayan bir üye bunu bilemezdi -kendisi zaten hibiscus başlıklarına da ekleme yaptığı için onun adını yazmayı tercih ettim-. Ama kendi başlığı dışında başlık açmayan ya da diğer başlıklara katkı yapmayan üyeler var.

Bahçelerdeki kimi özel bitkiler ayrıca tanıtımları yapılmadığı için sadece o bahçede kalmakta ve kaybolmaktadır. agaclar.net’te tanıtımı yapılmamış olan bitkiler Bitki Dünyası başlığı altında tanıtılabilir.

3) Bahçe başlıklarına özenmeyen bahçe sahipleri olabiliyor.

Aynı çiçeğin arda arda fotoğraflarının konması, bitki adının öğrenilip yazılmaması, tanıtım bilgilerinin girilmemesi, az ya da çok yapılan çalışmaların anlatılmaması gibi özensiz davranılan bahçeler var.

agaclar.net'de Üyelerin Bahçeleri bölümü verilen bilgilerle, açıklamalarla diğer üyelere yararlı olmaktadır. Bir bitkinin yapraksız kış fotoğrafı bile yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir verir.

Yoksa Üyelerin Bahçeleri'nin amacı sadece güzel bahçe ve çiçek fotoğrafları sergilemek olmamalı.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön