View Single Post
Eski 06-03-2012, 03:02   #35
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Ben de kendi sayfamı düzenlemek istiyorum. Sayfa dokusunu bozan iletilerimi silmek, silinmesi gerekenleri bildireceğim.

Dostlarımın güzel dilekleri ve alkışları kalmalı

Şöyle yapmayı düşünüyordum, şimdi söylemenin sırasıdır. Bazı kendimce önemli bulduğum iletilerimi_ ya da bu önemlidir denilenleri_ ilk sayfamda, ilk iletimde ling vermek istiyorum. Derli toplu olsun istiyorum, bir yerde...

Örneğin;

_kabuklu bite karşı gülleci tortusu kullanımı; (sayfa12 ileti 331) veya
_ domateste tripsi zararı; (sayfa 12 ileti 355) gibi...

ama;

bamya yetiştiriciliği ile ilgili yazım sayfamda kalmalı, bamya yetiştiriciliği sayfasına ling verebilmeli, bamya yemeği tarifini Mutfak sayfasına ling vermeliyim. Bu bizim eksikliğimiz gerçekten...

yani bir okur 100 sayfadan ve 2000 iletiden kendine gerekli olan bilgileri kısa yoldan ulaşabilmeli, diye düşünüyorum. Yoksa sayfa aralarında kaybolup gidiyor, bazen ben bile bulamıyorum. 10 yıl sonrasını düşünüyorum da...

Ya da bunun benzer bir yolu olmalı...

Birde, UBYİ bahçelerinin bu birliği oluşturanlar ve moderatörler işbirliği ile tekrar düzenlenmesini, işlerlik kazanmasını ya da başka bir yol bulunmasının tartışılmasını istiyorum.

Tohum Takas Etkinliği ve Tohum Takas Bankası 1. Etkinlik sayfalarının da düzenlenmesini istiyorum. Orada da kendi yazdığım gereksiz iletileri sileceğim ve bazılarının silinmesi için yardım isteyeceğim. Orada da güzel dileklerin ve alkışların kalmasına özen göstermeliyi(z)m.

Bazen üyelerin bahçelerini ciddi ciddi okurken birden hava değişiyor ve bir latife yapılmış, adete gülmekten kopuyorum. Bazen yazılanlar bir günlük, bir anı ve hatta roman tadında sürüp gidiyor. Bu korunmalı_ ki buna dokunulmayacak biliyorum.

Resimler parça parça satır aralarına _ blok halinde değil_ yerleştirilmeli; yani atılan resimler adeta konuşmalı hatta yolu edebiyattan, felsefeden geçmeli...

Hayatı güzelleştiren insanları severim, onları övmeyi de severim. Burası hayata bir çentik attığımız, ondan güzel bir parça kopardığımız yer. Bırak bağımlılık yapsın burası, zaten hayat bağımlılıktan ibaret değil mi? Eğer bağımlılığın varsa mutlu yaşanır...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön