Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KONYALI42
arkadaşlar acı bademe ferragnes ve ferraduel cinsi aşı yapmak için gerekli aşı kalemlerini nerelerden temin edebilirim?
|
Sayın Konyalı42, Özel Ağaçlandırma Projeleriyle uğraşmadım, anlamam. Ancak omega aşı yapacaksınız aşı kalemi almanın tam zamanı. Aşı kalemlerini bahçesinde ferragnes-ferraduel dikili olan birisinden alabilirsiniz. Aldığınız kalemleri gazete kağıdına sarıp bir naylon torba içinde buzdolabının sebzeliğinde saklayabilirsiniz.
Eğer aşı kalemi alacak bir yer bulamazsanız fidancılara baş vurun. Tüplü fidanlardan aşı kalemi alınabilir. Ancak çıplak köklü fidanlardan aşı kalemi almayın, aşıların tutma yüzdesi düşük olur.
Ben geçen yıl ilk iş olarak 24 adet ferragnes + 6 adet ferraduel çıplak kök dikme satın alıp bahçeme diktim. İleride aşı kalemi alacağım için dikmeleri budamadım. Dikmeler hayli iri yapılıydı, aslında iri fidandansa küçük fidan her zaman daha iyidir. Tabi Bunları damızlık aşı kalemi olarak değerlendirdim. Geçen yıl omega aşı yapmadım. Haziran gün dönümünde boru aşı yaptım.
Bu yıl bir ay içinde omega aşı yapacağım.