Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazimantalya
arkadaşlar chandler ceviz ekiyor herkes bu ceviz türünü aranızda hiç yiyen oldumu ? Tadı nasıl gerçekten biliyormusunuz ? Californa cevizi deniliyor californada rakım 0 a yakın insanlar bunu 800 900 rakımlarda dikiyor farklı iklim koşulları söz konusu . Ayrıca işin ticari yönüne baktığımızda tadı olmayan bir cevizin kg kaça satarsın ? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
|
mirim siz ne yapın edin damdan düşeni bulun
yabancı çeşitlerin verimliliği bir gercek
ancak anadolumuzun şartalrıda pilaj şartlarına benzemez
ben yalova çeşitlerini chandler çeşidine çevirmeye çalışıyorum...
Sizin bölgenize uygun farklı çeşitleri araştırmak gerekir
bölgenizi iyi bilen ve cevizi tanıyan bir uzmandan destek alınız
verimi etkileyen bakımdır
yabancı çeşitler bir mucize yaratmıyor.
Mucize beklemeyelim
iyi bakabilirseniz şebin çeşidi de olabilir
ancak iyice araştırmalısınız..