Görünen o ki foruma yazan herkes GDO lu ürünlere karşı. Bir iki cılız karşı ses çıkmış o kadar. Onu da hemen bastırmışlar.
Çoğu kişi GDO ya karşı da niçin karşı o pek belli değil.
Bir coğrafya öğretmeni de yazmış öğrencilerini bu konuda aktivist olarak yetiştiriyormuş. Güzel kardeşim, sen çocuklara coğrafya öğretsen de organizmalar hakkındaki bilgiyi biyoloji öğretmeni verse daha iyi olmaz mı?
Herşeyin doğalı iyiymiş. Herşeyin doğalı dediniz mi taş devrine dönmemiz gerekiyor. Hiçbir plastiği, otomobilleri ve bilgisayarları kullanamazsın o zaman.
Falan şirket kendi mısırlarını eken çiftçiyi mahkemelerde süründürüyormuş. Sen de daha iyi ürün veren o bitkiyi ekme o zaman; babadan dededen kalma tohumluğunu kullan. Elini tutan mı var.
Bir de bu GDO işini, insuline bağımlı şeker hastalarına bir sorsanız diyorum. İnsan insülini üreten GDO lu bakteri üretilinceye kadar o insanlar domuz pankreasından çıkarılan insülinle yaşıyor ve insan insülininden farklılık gösteren yapısı nedeniyle bir sürü yan etkiye de katlanmak zorunda kalıyorlardı.
Herşeyin doğalı iyidir ya domuz insülinine devam. Hatta o da olmasın.
Birisi de yazmış GDO lu ürünleri almayalım, aldırtmayalım diye. Hadi, kendi almıyor onu anlıyorum da ben almak istersem elimi mi tutacak onu anlamadım.
Bir de hibrit türler ile GDO lu ürünler arasında tam bir kafa karışıklığı olduğu da anlaşılıyor. Hibrit türlerin doğada kendiliğinden de oluştuğundan haberi yok anlaşılan bazı kişilerin.
Ben biraz aykırı biri olarak bu konuya da bir çomak sokayım istedim.
Selamlar, saygılar..