View Single Post
Eski 04-03-2012, 20:24   #73
Harun Parlak
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Merhaba Arkadaşlar. Öncelikle mekanını bizlere açan Ağaç. AŞ ye teşekkürlerimi buradan bildirmek isterim.
Umarım bu gönüllü kapıları bizlere daima açık olur.

Bu gün ağaçlar.net 11. İstanbul bonsai atölyesini gerçekleştirmiş olduk.
Sabah 09-00 da bir arkadaşı yanımada bir arkadaş ile ağaç.aş Alibeyköy fidanlığına girdik.
Aradan 15 dk sonra meraklı amatör peşinden Güler hanım geldiler. Afişi yerine yerleştirme ve mekanı ayarlama derken arkadaşların büyük bölümü geldi.

İlk gurup 35 kişi kadar oldu 10-15 gibi bilgilendirme yapmaya geçildi yaklaşık 1 saat kadar sürdü sanıyorum.
10 dk lık bir aradan sonra 25 -30 kişilik kadar ikinci guruptaki arkadaşlar ile sunum mekanına geçtik 1 saat kadar sonra bitirip dışarı çıktık.

Dışarı çıktığımızda hem arkadaşlara he de kendime yarım saat kadar bir ara verelim dedik ama Tarım türk tv den çekime gelen arkadaşlar kısa bir ropartaj yapıp biz gidelim deyince mola bitmeden sorulara cevap vermeye başladık ve o anda denek dallar üzerinde kendimizi çalışır bulduk.

Ara vermeden çekim yapan arkadaşları gönderidikten sonra kendi ağaçlarını getiren arkadaşların ağaçları üzerinde tek tek görüş bildirmeye çalıştım.
Gün bitmek üzere iken İzmir de gelen arkadaşız Ferit bey ağaçları ile birlikte geldi. İki adayı üzerinde çalışmalar yapıldı ilk adayına ben yetişemedim arkadaşlarımız jemo tourkana ve Ferit bey bitirmişlerdi bir sonraki adayına ellemeyi hiç düşünmüyorduk görüş bildirmeye başladığımız da şu dal bu dal derken onu da baya bir budadık.
Ferit bey çok güzel bir kaç aday daha almış İzmire götürmek üzere. Ferit arkadaşımıza İzmir'in zeytinlerini neden değerlendirmediklerine biraz sitem ettim Güven bey de İzmirden çok güzel zeytin adaylar getirmiş gördüğüm de çok beğenmiştim inşallah İzmir de çok güzel zeytin bonsailer çıkacak diye düşünüyorum çıkmalı da.

Bugün kü atölye çalışmamızda elimden geldiğince arkadaşları bilgilendirmeye çalıştım umarım verimli olabilmişimdir. Arkadaşlardan ricam çektikleri fotoğrafları ve izlenimlerini burada paylaşırlar ise çok sevinirim.
Özellikle eksik kaldığım noktaları ve tatmin olmadıkları bilgilendirmeler var ise burada belirtir ve eleştirilerini yaparlarsa bir sonraki ve ya devamındaki çalışmalarımız da ben de eksiklerimi giderek hem bonsaiye başlayan arkadaşlara aktarır hem de kendimi geliştirmiş olurum. Olumlu ve olumsuz yapıcı eleştirilerinizi herzaman beklediğimi bilmenizi isterim.

Atölye çalışmamıza katılan ve sıkılmadan ya da sıkıldığını belli etmeden beni dinleyen katılımcı arkadaşların tümüne teşekkür ederim.
Atölye çalışmamıza gelmek isteyip te gelemeyen uzaklardan desteklerini bildiren tüm arkadaşlara da teşekkür ederim.

Bonsai atölye çalışmalarımızın devamı için tüm arkadaşların görüşleri de ayrıca önem taşımaktadır. Toplanmak istersek toplanırız istemez isek ne kadar düzenlersek düzenleyelim yüzeysel kalacaktır.

Kalıcı ve devamlı hale getirebilmek için tüm bonsai sevdalısı arkadaşların katılımı çok çok önemli.
Bundan sonraki çalışmalarımnızda her arkadaşımız yıl için de aynı adayını ve değişik adaylarını da getirirlerse değişik kişi ve gözler ile görmemizi sağlamış oluruz.
Her yıl sonu sezonun da hep beraber 1ve iki ağaç katılımı ile sergiler açabiliriz.
Bugün toplantıya katılan ve daha sonraki katılacak arkadaşları çağrım hep beraber bir sergi gerçekleştirelim.
Bu sergi illada bonsai saksısında olması şart deildir. Önemli olan bonsai saksısına her an girmeye hazır çalışmalarımızı da sergileyebiliriz.
İlk etapta bölgelerimizde ve ilerleyen yıllarda Türkiye genelini kapsayan merkezi bir yerde hep beraber sergi düzenleyebiliriz. Örneğin Ankara.
Bu konudaki görüşlerimizi de bildirirsek ileriye doğru atacağımız adımları belirlemiş oluruz.
Çok fazla uzatmayayım artık. Tekrar teşekkürler.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön