View Single Post
Eski 04-03-2012, 16:09   #962
Odeh
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KONYALI42 Mesajı Göster
sayın odeh. ben kredi kullanmayacağım kendi imkanlarım ile fidan alacağım devlet bana fidan parasını ödeyecek mi? öderse piyasa değerinden mi öder? özel ağaçlandırma ile devletten ne gibi destekler alabilirim? cevabınız için teşekkür ederim.
Sayın KONYALI42,

Sayın syılmaz yanıtı vermiş zaten, şunu ekleyebilirim, devlet, yalnız kredi faizi desteklemesi değil, sertifikalı fidanla tesis edilen meyve bahçeleri kapsamında hibe destekleme ödemesi de yapacak.

2011 için geerli yönetmelikte
Bağ ve diğer meyve fidanları ile bahçe tesisi için Standart Fidan için 100TL/da.,
Sertifikalı Fidan için 200TL/da. hibe olmak kaydıyla destekleme ödemesi yapmakta. Ayrıca, mazot, analiz, vs. gibi konularda da ufak ufak desteklemelerin olduğunu biliyorum.

PROJE YAPIM BEDELİ, ARAZİ HAZIRLIĞI, FİDAN, DİKİM, BAKIM, İHATA kalemleri için durum şu:
Özel Ağaçlandırma Hibe ve Kredi Tahsisleri şöyle demekte:
Ceviz, kestane, antepfıstığı, badem, harnup, defne, mahlep, kuşburnu ve benzeri gibi odun dışı orman ürünlerinden faydalanılan türler ile kavak, kızılağaç, okaliptüs ve benzeri hızlı gelişen türlerle yapılan özel ağaçlandırma ve özel imar-ihya çalışmalarında verilen krediyi ilk verildiği tarihten itibaren on beşinci yılın ekim ayı sonunda, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasının küçük ölçekli tarımsal işletme tanımına giren üreticilere uyguladığı kredi faizinin yedide bir (1/7) i oranındaki yıllık faiziyle birlikte ...
Yani fidan parası hibe değil, 15 yıl vadeli, faizin 1/7 kadarı ile faizlendirilmiş bir kredidir. Kullanıp kullanmamak bileceğiniz iştir.

Ancak tüm bunlar yine de tohumdan yola çıkmanıza kapı açmaz. Mümkün değildir.

Devlet fidan bedelini değerinde öder mi sorusu gayet açık, HAYIR.
Ancak bu sene bir uygulama vardı Manisa'da. Devlet fidanı ücretsiz olarak projedeki adet kadar temin edip veriyordu. Karşılığında taahhüt alıyordu, projeyi beceremezsen parasını alırım diye. Sonra bir ara iptal oldu söylentisi çıktı, ancak güncel durumu bilmiyorum. Tarım İlçe'den öğrenebilirsiniz. Orman Dairesi'de belki birşeyler söyleyebilir.

Düzenleyen Odeh : 04-03-2012 saat 16:14 Neden: Ekleme
Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön