Saat 10'da başlayıp benim için 15:30'da biten çalışma içerik bakımından çok güzeldi.Sunum başlayana ve bitene kadar herkes sessizdi;fakat aradan itibaren ortam çok samimi oldu.Ağaçlar A.Ş'nin bahçe marketinden sırf bonsai adayları alınmadı,kaktüs vs değişik türlerde sepete eklendi.Benim favorim minik Mugo Çamı'ydı;hem bonsaileşmiş bir yapısı vardı hem de geliştirmeye açıktı.Uygulama çalışmaları bahçe kısmında yapıldı.Cihan beyden Amerika'dan getirilmiş sulama kutularından aldım;bu sayede su başka hiçbir yere sıçramıyordu.
Önce Tekin bey'le beraber deneme dallarında çalışma yapıldı sonra da soru sırasına girildi.Herkes bir diğerinin çalışmasını izleyip birşeyler öğrenmeye çalışıyordu.Sıra bana gelince açıkçası pek bir gerilmiştim.Tourkana'nın yorumlarından ötürü her ne kadar korkmuş olsam da Tekin bey Zakkum'a yepyeni bir görüntü kazandırdı.Tourkana'nın da hakkını yememek lazım,mugo çamı konusunda çok yardım etti bana;hatta onun sayesinde ilk budamamı yapmış oldum,tabi 2 peyzaj öğrencisini de unutmamak lazım;onlar da benim anlamadığım konularda yardımcı oldular
Ayrıca tourkanın getirdiği minik bonsai saksısı da bir müthişti,alamadan edemedim.Her tarafta sohbet o kadar hoştu ki geze geze durdum;konuşmadan konuşmaya atladım.Cihan beyle gerçekleşen zevkli sohbetimden sonra bir baktım saat 3 olmuş.Leziz mi leziz kurabiyeler eşliğinde sohbet başladı,köpeklerin,kedilerin resmi gösterildi;baya zevkliydi anlayacağınız.Saat 3:30'u gösterince bana yol görünmüş oldu.
Yepyeni arkadaşlar edindim;jeremio,meraklıamatör,tourkana,sarıefe,yas emin,Cihan bey,Tekin bey bunlardan aklıma ilk gelenleri.Adlarını hatırlayamadığım pek çok daha arkadaşım oldu.Porsuk ağacı denemesi olan arkadaşımız,susuzluktan ölen bonsainin sahibi arkadaşımız,kısacası herkesle vakit geçirmek çok hoştu.Şimdi geriye güzel budanmış bonsai,bilgiler,ve güzel arkadaşlıklar kaldı