Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cixs1996
bilgi için teşekkür ederim kardeş kümeste saten denizli tavuğum yok zamanla alcam ama benim horozum %90 denizli sanırım 40 tl ye aldım 3 aylıkmış sencede 3 aylığa benziyormu babasını annesini gördük babası ağacın tepesinde 48 saniye ötüyordu inşallah saftır safsa çok sevineceğim çünkü cüzi bi fiyata aldık
|
Sayın cix1996; Bu mesajınıza aklım takıldı.Bende yerli ırklarımızı üretme ve ırk standartlarına uygun ebeveynler yetiştirmeye özen gösteriyorum.Şimdi mesajınız akabinde benim bildiğim ve tecrübe ettiğim bazı şeyleri yazayım.
* 3 aylık yarka'nın ötmesi (Hele ki Denizli ırkı için) bana biraz abest geldi ?
* %90 denizli sanırım demişsin fakat dikkat etmen lazım yarkan ya Denizlidir ya değildir.Ya öter ya susar.. %90'ı olmaz yani.
* O ağacın tepesinde "48 Saniye" öten Denizli horozunun bırakın ötüşünü duymayı ben vidyosu için 1000 TL veririm
* Genellikle benim tecrübe ettiğim, Denizli horozu yarka halinde ilk ötmeye nasıl başlarsa öyle devam eder. İlk ötümü 5 saniye ise 5 saniye 20 saniye ise 20 saniye devam eder. İstisnalar olsada kaideyi bozacağını zannetmem.
Daha çok sıralayabiliriz bunları ama benim üzüldüğüm konu ülkemizde maalesef gereken ilgi ve özen bu yerli ırklarımıza gösterilmiyor.İnşallah böyle platformlarda daha çok dile getirerek yerli ırklarımız olan; Denizli, Sultan, Yörük (Türken), Gerze v.b. daha çok ilgili vatandaşımıza tanıtırız.
Son olarak arkadaşlarıma katılıyorum. Denizli İl Tarım Müdürlüğünün Irk ıslahı ve geliştirilmesi kapsamında gerçekleştirdiği güzel projeler mevcut. Damızlık, Tavuk, Horoz, Civciv ve yumurta satışları mevcut.
Denizli horozu fotoğrafla değil, Ses ile alınır.
Saygılar.