View Single Post
Eski 03-03-2012, 07:35   #143
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MKurtoglu Mesajı Göster
Stenocactusler dikenleri kimseye zarar vermemesi için, sakınıyor edası ile, gövdesine paralel tutuyor diye düşünürüm. Bu kaktüsün bendeki diğer izlenimi ise, diğerlerine göre daha güçlü ve mukavemetli bir duruş sergiliyor. Kaktüslerle ilk günerde yaşadıklarım aklıma geliyor. Dikenleri sürekli ellerime batardı. Zamanla bu sıkıntının kaybolduğunu gördüm. Artık ya onlar dost olduğumu anladılar ya da ben daha dikkatli hareket ediyorum. Bizlerle bu güzelliği paylaştığınız için teşekkürler.
Siz böyle yazınca kalkıp bir kere daha inceledim Stenocactusu. Çok doğru bir izlenim Sayın MKurtoğlu. Dikenler gövdeye paralel, bir tane de Stenocactus multicostatus'um var, o da böyle...

Bence kaktüsler onları sevdiğimizi anlayıp, dikenlerini bize göstermiyorlar artık. Yanlız ben Opuntia microdays v. rufida'dan hala çok çekiniyorum...
İlk kez bu kaktüsle tanıştığımda elime 20- 30 diken batmıştır. Dikenlerde incecik ve sarı sarı olduğundan bulunmuyor nerde olduğu. 15 gün sonra bile hala diken aradığım olmuştu elimde... Acıtıyor ama görünmüyor...Şimdi uzaktan sevmeyi tercih ediyorum kendisini..

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön