View Single Post
Eski 03-03-2012, 04:29   #5
frtergl
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2012
Uygun ışık renk ve açı

Sorum ve merak ettiğim konu evde tohumdan yapraklı ve çiçekli bitki yetiştirmek istiyorum.
Bu konu üzerine son bir aydır elimden geldiğince bütün forum siteleri ve bilgi kaynaklarını okudum araştırdım baktım izledim v.s.
Kafamda oluşan bir kabin hazırlamak havalandırma sistemi kurmak ısıyı sabit tutmak ve ışık ayarı.Bütün bunların içerisinde ışık rengi ,açısı ve ısı konuları dışında hallettim sayılır. Sizin değerli tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum
Bu forumda da konusu geçen konuşulan led lambalar ve metal içerikli ampüller tartışıldı.
Benim kanaatim bahsedilen led lambalardan gerekli enerjiyi sağlayacak kadar (10-15 bitki) kullanmak, kabin içerisindeki ısıyıda kazanabilmek için metal içerkli ampüllerden 250watt 2 adet kullanmak.(her dönem için)
Bu mantığın doğruluk olasılığı varmıdır bu düşünce ile bir kabin içerisinde yetiştirme yapılabilir mi?
Ledlerin ve diğer ampüllerin tohum sürecinde ve filizlenme süreçlerindeki mesafeleri,kullanılması gereken lambaların renkleri konusunda hiç bir fikir edinemedim.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım teşekkür ederim

frtergl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön