View Single Post
Eski 03-03-2012, 01:50   #30
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.Soilless, yalnız bir noktaya açıklık getirelim;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
... Çünkü verdiğim adresteki türkçe yayına ciddiye almıyorum diye baştan ön yargılı davranıyorsunuz
Demişsiniz. Muhtemelen önyargılı olmak için çok sebebim olduğunu bildiğiniz için, ön yargılı davranarak böyle dediniz. Yoksa daha alttaki iki paragrafı okuyup önyargı olmadığını farkederdiniz.

Evet, haklısınız ön yargılı olmak için çok sebebim var. Bunların sayısıda azalmıyor, artıyor. Sonuncusu Çarşamba günü saat 10:00 sularıydı. Verdiğiniz adresteki yazıyı yazan şahıs telefonla aradı. Arayan telefonu ve sarfedilen cümleleri moderasyon alanında paylaştım. Sadece şu kadarını söylemeliyim ki, etraflarına, o da yetmedi uzaklardaki birilerine telefonla azgınlıklarını ifade etmekten kendilerini alamayanlar öncelikle valide hanımefendilerine hürmet göstermeliler. Allah kimseyi böyle satıcı yapmasın, gerçek yüzler yırtılıp görünüyor, ne diyeyim.

Her neyse,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
... bu adresindeki makalesi Sn Çamtepenin verdiği ingişizce dökümanın anlaşılır bir türkçesi değil mi?
demiştiniz.

Gelin isterseniz kaolin ile yabani ot kontrolünden önce "Use of a Hydrophobic Particle Film as a Barrier to Extrinsic Ice Nucleation in Tomato Plants" isimli bilimsel yayından başlayalım, ki açık kalmasın. Madem ki iyi bir çeviri olduğunu da teyid ettiniz, yayını da iyice okuyup anlamışsınızdır. Böylece peşpeşe iki bilimsel yayın hakkında okuyanları bilgilendirmiş olursunuz. Ben iki-üç cümle ile yazdım ama bilimsel yayın biraz daha fazlasını hakkediyor.

Sayenizde, hangi bitkilerde, hangi koşullarda, ne tür buzlanmayı önlemek için, hangi malzemeler kullanılarak, hangi farklı yöntemlerle ne gibi deneyler yapılmış, bunlarda hangi sonuçlar alınmış biraz daha detaylı öğrenelim. Verdiğiniz adreste görünen yaprak resimleriyle bilimsel yayını ilişkilendirirseniz ayrıca makbule geçer. İhtiyaç duyarsanız elimden gelen yardımı da yaparım.

Düzenleyen MeyveliTepe : 03-03-2012 saat 12:20
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön