Sayın Adalet Yağcı ve sayın limon,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sayın limonun da söylediği gibi, Paulownia suyu çok fazla seviyor. Sulama sistemim oldukça iyi ama umarım su kavgasını bahçemde de yaşamam
Anlaşıldı ki toprağı biraz yükseltip(30 cm) öyle dikeceğim. Bahçe zemini allahtan bu duruma müsait. Hafif eğimli zeminin ağacın toprağını fazla kaldırmadan ön tarafına ağaç veya taş ile yarım ay şeklinde set koyup içini toprakla dolduracağım. Ağacıma da asla zarar vermek istemiyorum. Clematisden vazgeçerim ondan vazgeçmem. Kök ile gövdenin birleştiği yerin fazla doldurulması iyi olmaz diye okumuştum.
Limon (Ben derim ki tohumu-çeliği beklerken, yakında hazır yetişmişleri yapı marketlere tanesi 5-10 liradan gelir, bir kaç rengi bir araya dikin, yazın güzel çiçeklerini seyredin. Seneye çiçeklerin çok daha bol ve iri açacağını hayal edin. Bence... )
Eşim de aynı şeyi söylüyor ama tohumdan bizzat yetiştirmenin zevki çok fazla. Bizzat yetiştirdiğim ağacı, çiçeği, yaptığım düzenlemeyi paylaşmak beni daha mutlu ediyor.
Yine de sizin ve eşimin söylediklerini de yapıp bu sene satın alarak dikeceğim ama yanlarına tohumdan büyütüp onları paylaşacağım.
Herşey gönlünüzce olsun.