Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 01-03-2012, 22:10   #2149
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi Mesajı Göster
Söylediginiz gibi seramik saksidan cikardim ve mutfak caminin önüne koydum fakat pembe olan orkidem bugünde bir yaprak düsürdü birtaneside her an düsebilir
hizla sarariyor bende dayanamayip konulari takip ettigim kadariyla saksisindan cikardim köklerini yikadim cürük olduklarini düsündügüm bir cok kökü kestim neredeyse hemen hemen hepsi ici su dolu kökler haline gelmis bastirinca patlayip sular cikiyordu kestigim köklerden
yani anlayacaginiz yesil kök bir tane bile yok
budadigim kökleri tarcina patirdim orkide topraginada biraz mangal kömürü karistirarak doldurdum yanliz aklima takilan su,
cicek sapinda bir sorun yok cicekleri gayet güzel duruyor ama yapraklar teker teker dökülüyor
aslinda benim tek istegim ciceklerinden daha cok saglikli kök ve canli yapraklari olmasi bunlari basarabilirsem dogal olarak güzel ciceklerini görebilirim diye düsünüyorum
birde söyle bir dez avantajim var orkide yetistirmeye 1 0 maglup basliyorum evim kuzey cepheye bakiyor hic bir sekilde günes almiyor malesef ama bi caresi olsun istiyorum cünkü cok seviyorum bu güzellikleri (

ben bu cicek sapini kessem kökün güclenmesine yardimci olurmu acaba?
Eğer kökler hiç kalmayacak kadar gitmişse gövdeyi köklere yakın bir yerden sphagnum yosununa sarıp nemli tutup yeni kök çıkarmasını uyarabilirsiniz. bu başlıkta bunu yapıp da başarı elde eden çok gördüm. kendim denemedim şahsen..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön