Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 01-03-2012, 16:01   #2147
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sesidur Mesajı Göster
İlginize çok teşekkür ederim. orkidemin köklerine baktığımda yukarıda kalan kurumuş köklerden pek bir farkı yoktu. ölü olanları budadım. harcıda çok az ve kötü onun içinde bugün sipariş vereceğim çiçekçime. bir de sormak istediğim zarar gören yaprakları keseyim mi? saksıya biraz daha dik olarak yerleştirdim ve açıkta kalan kökleride saksının içine girebilecek olanları nazikçe yerleştirdim. umarım düzelir. çok üzülüyorum onu böyle görünce...
Son olark bir şey daha sormak isterim, kayınvalidemin evinde 3 tane daha orkide var bunlar 2 senedir ne dal verdi ne çiçek yaprakları çok sağlıklı görünüyor fakat kökler hem saksının içinde hemde dışarıda çokça var. yukarıda olan köklerine herhangi bir işlem yapmak gerekir mi?
Yaprakları kesmeyin derim. Eğer kötüleşecek olursa o zaman kesersiniz. Köklere bir işlem yapmayın fakat kökler çok ise ve çiçek saksısına büyük geliyor ise saksı değişimi yapabilirsiniz. Çiçeklenme ısı değişiminin başlaması ile indükedir. Hocalarımdan duyduğum budur. Acaba yeterli güneş görüyor mu ve yeterli besinini alıyor mu... Çiçek güçsüz kalmışsa çiçek sapı çıkaramayabilir.

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön