View Single Post
Eski 01-03-2012, 15:14   #297
hk50
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adil Mesajı Göster
sayın hk50 ,
Karadeniz fıkrası için teşekkürler.Böyle bir haberi bende okumuştum.Karadeniz kültürünü yaşatmak adına,en çok kullanılan Temel,Dursun ,Fadime isimlerini yaşatma adına yapılan bir proje.Umarım başarılı olurlar.
Bahçenizde yetiştirdiğiniz 36 çeşit elma olduğunu söylüyorsunuz.Bunlar melezmi,yoksa yöreye has elma çeşitlerimi.?
Bizim olduğumuz bölgedede 40 çeşidin üzerinde elma ağaçları var.Öyle pazarlarda satılan elmalar değil.Bölgemizde yetişen türler.Bu çeşitlerin yok olmasını istemiyorum.Dışarıdan gelen hazır aşılı fidanlar artık sökülen arazilere dikiliyor.Oysa bizim bölgemizin çeşitleri yok olma aşamasına gelmeden koruma altına alınmalı.Ben elimden geldiğince aşılama yöntemiyle birkaç çeşidi devam ettirebiliyorum.Oysa bunun için tam teşekküllü bir donanım lazım ,imkan lazım.Bulunduğumuz bölge Trabzon un Yomra ilçesi, tarihte önemli bir gezginin günlüğünde elmalarından övgüyle bahsedilmektedir.

Saygılar selamlar.

Sn Adil
Bahçemdeki elma çeşitleri aşı elmalardır.Bölgeizde yetişen elma çeşididir.
Aynı sıkıntı bizdede var yöreye has elmalar maalesef yok olup gidiyor.Yerini verime ve pazara dayalı elma çeşitleri alıyor.
Teşekkür eder.Bahçeye yine bekleriz.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön