Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50
Sn Adil bir aydır Ordu -Trabzon arasında gezdik.O fotoğrafladığınız kır çiçeklerinin yamaçlarda fındık bahçelerinde gördüm.Sadece ah çektim.Oradan bahçeden söküp getirdiğim ceviz, fındık.Gül.Sarmaşıkları soguk almasın diye Kaloriferli yerde tutuyorum.
Orada Sorduğumda Dağların eteğinde büyük düz arazi bulduksa Şehir kurduk.Biraz küçüğünü kasaba yaptık. Birazdaha küçüğünü köy.Daha küçüğünüde mezarlık yaptık dediler.
Maşallah sizin bahçe 1000 m2 olduguna göre Dik yamaçmı ? Düz ovamı (Varsa) ?Su problemi yok.Soguk alma riski yok.Ne güzel.
Oralarda bahçe meydana getirmek bizim için hayret ediçi geliyor.Teprikler.Mutluluklar.
(En son fıkrada Nacizzane Köydeki bahçemde)
|
Sayın hk50,
Karadenizin doğası,iklimi,arazi yapısı diğer bölgelerden farklıdır.Bu farklılık biz karadenizliler için yaratılmış gibi.Bulunduğumuz coğrafyayı olumlu olumsuz her şeyiyle seviyoruz.
Sahil şeridi bazı yerleri ve yaylalarımız haricindeki araziler eğimli arazilerdir.
Bizim bulunduğumuz arazi bulunduğumuz bölgenin normal eğimli arazisidir.Eğimli olması toprağı işleme açısından kolaylık sağlar.Makineli tarım yerine hobi bahçeleri daha yaygın.
Zor olsada Verimli yeşili,yağmuru,suyu bol topraklarımız var.
Karadeniz insanı zoru sever.

Saygılar selamlar.