View Single Post
Eski 29-02-2012, 13:54   #19
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Kaloriferli ortamlar havanın kurumasına neden oluyor, bu yüzden zaman zaman nemlendirmek gerekebiliyor yaprakları ama, İzmir biraz fazla soğuk bu aralar, böyle bir uygulama daha çok sorun yaratabilir bu günlerde.

Işık alan ama direk güneşin altında olmayan bir yer uygun olur. Kökler su biriktirdiği için bu ara en önemli konu sulamadır. Toprak ithal bonsailerde sıkça kokopet gibi bir malzemeden oluşuyor nemini geç bırakır. Ama kurursa bu sefer de sulamada su alttan akıp gider. Kurumasına izin vermeden kış olduğu için sulamayı da sıkça yapmadan bakmak gerekir.
Bahardan önce uygun bir toprak karışımı ile saksıyı değiştirmek gerekir ama, şimdi budama bir stres yarattığı için bir süre beklemek daha uygun.

Gübre vermeye nisandan önce başlamayın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön