View Single Post
Eski 29-02-2012, 12:07   #935
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eşmekaya Mesajı Göster
SN. Tamtutulma

''Benim bildiğim killi toprakta hiç bir meyve ağacı yetişmez. Yetişen bir tür varsa arkadaşlar düzeltsinler.''
diye başlayan yazı size ait değil mi ben yanlış okuyorum.
Şimdi de ben öyle demedim. badem yetişmez dedim falan feşmekan diye düzeltme yoluna gidiyorsunuz... Bence siz ilk önce o yazdığınız yazıyı bi okuyun sonra tekrar yorum yapın.
Tüm yazışmaları ve bir çok site de forum da badem konusunda yazı okudum.
Tabi ki aklıma yatan türü ekerim veya ekmem.
Saf kilde ağaç yetişmez. Ancak kilin içinde bir miktar organik madde, kum, hışır ve benzeri madde varsa ve kil tabanı çok kalın değilse ağaç yetişebilir. Ancaaak, bu toprağa kil denmez; AĞIR TOPRAK denilir.

Şimdi, bana kıvırdığımı vs deme cüretini buluyorsunuz, "5 yaşında tüplü badem fidanı"ndan bahsedecek kadar konuya hakimsiniz...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eşmekaya Mesajı Göster
3 veya 5 yaşındaki tüplü badem Fidanı 2-3 sene içinde 3-4 kg iç badem verir mi? veya ne kadar sürede bu vermeye başlar?
Bize soru soruyorsunuz, nezaket kuralları içerisinde size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama siz anlaşılmaz, tuhaf şeyler yazıyorsunuz.

Kısacası, sizin bilgiye vs ihtiyacınız yok. Siz dalaşacak, tartışacak birilerini arıyorsunuz. Burada boşuna zaman yitirmeyin, evet bu forum size hafif geliyor. Siz zaten her şeye hakimsiniz; bizim size öğreteceğimiz bir şey yok.

Hem biz kimiz ki...

Düzenleyen Tamtutulma : 29-02-2012 saat 15:08
Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön