Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 29-02-2012, 10:09   #2144
sesidur
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Sayın sesidur,
Resimlerden anladığım kadarıyla orkideniz mekanik darbelere maruz kalmış ve yapraklarında yaralar oluşmuş. Fakat orkidenizin durumu yapraklardan anlaşıldığına göre çok da kötü değil fakat alt kökleri görmeden birşey diyemeyeceğim. Üst kökler ise kurumuşa benziyor(üst köklerden kastım yeşil olanlar değil, saksı harcının hemen üstünde sararmış ve koyulaşmış olanlar). Eğer kurumuş iseler kesmenizi tavsiye ederim. Saksı harcınız da miadını doldurmuşa benziyor ve yeni saksı harcı almanızı ve değiştirmenizi tavsiye ederim. Bir de orkidenizin yanında komşusu var galiba Onu da almanızı öneririm.. Gerekli sulama ve besin işlemlerini bildiğinizi var sayıyorum ve onlar için de bu başlığı iyi okumanızı tavsiye ederim.
İlginize çok teşekkür ederim. orkidemin köklerine baktığımda yukarıda kalan kurumuş köklerden pek bir farkı yoktu. ölü olanları budadım. harcıda çok az ve kötü onun içinde bugün sipariş vereceğim çiçekçime. bir de sormak istediğim zarar gören yaprakları keseyim mi? saksıya biraz daha dik olarak yerleştirdim ve açıkta kalan kökleride saksının içine girebilecek olanları nazikçe yerleştirdim. umarım düzelir. çok üzülüyorum onu böyle görünce...
Son olark bir şey daha sormak isterim, kayınvalidemin evinde 3 tane daha orkide var bunlar 2 senedir ne dal verdi ne çiçek yaprakları çok sağlıklı görünüyor fakat kökler hem saksının içinde hemde dışarıda çokça var. yukarıda olan köklerine herhangi bir işlem yapmak gerekir mi?

sesidur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön