Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir
Genelde herkes geleneksel tohumlardan uretilen domateslerin dayaniksizligindan yakiniyor. Aslinda bu domatesin dogal bir ozelligi. Ancak biz uzun suredir markette pazarda kalin kabuklu kaya gibi sanayi domatesi gormeye ve bunlari tuketmeye alistigimiz icin bunlari unuttuk. Geleneksel domatesler ince kabuklu ve narin olurlar. Tam zamaninda hasat yapmak ve fazla oynamadan tuketmek gerekir. Ama tadi ve kokusu butun bu zahmete deger.
|
Sizden almış olduğum domates tohumlarından meyve almayı başarmıştım. Ayrıca güzün ermeyen yeşil haldeki meyveleri soğukta tutarak olgunlaşmasını sağladım. Yeşil olarak 2-3 ay dayandılar. Sonra erdiler. Kışın da bu güzel domatesi yedik. Ayrıca tohumlardan bir çok üyemiz istifade edecek bu sene.
