View Single Post
Eski 28-02-2012, 17:50   #74
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir Mesajı Göster
Genelde herkes geleneksel tohumlardan uretilen domateslerin dayaniksizligindan yakiniyor. Aslinda bu domatesin dogal bir ozelligi. Ancak biz uzun suredir markette pazarda kalin kabuklu kaya gibi sanayi domatesi gormeye ve bunlari tuketmeye alistigimiz icin bunlari unuttuk. Geleneksel domatesler ince kabuklu ve narin olurlar. Tam zamaninda hasat yapmak ve fazla oynamadan tuketmek gerekir. Ama tadi ve kokusu butun bu zahmete deger.
Sizden almış olduğum domates tohumlarından meyve almayı başarmıştım. Ayrıca güzün ermeyen yeşil haldeki meyveleri soğukta tutarak olgunlaşmasını sağladım. Yeşil olarak 2-3 ay dayandılar. Sonra erdiler. Kışın da bu güzel domatesi yedik. Ayrıca tohumlardan bir çok üyemiz istifade edecek bu sene.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön