View Single Post
Eski 27-02-2012, 14:24   #37
_gurbuz_
Ağaçsever

_gurbuz_'s Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Bu toplantı da eski başlayan arkadaşlar için de püf noktaları var.
mutlaka, katılıyorum.. Bu arada hava umarım iyi olur.. Ben ardıcımı getirebilirim fakat araba ayarlayamazsam oradan da temin edebilirim. Büyük bir fidanlık, sanıyorum ki güzel adaylar bulunuyordur. Hem fidan seçimi konusunda da bir uygulama olmuş olur.. ( Bir de açıkçası şu da geldi aklıma; Agac aş. orada mekanını kullandırıyor, dışarıdan fidan getirmek sanki biraz garip olur gibi geldi bana...tabii ki kişisel görüşüm bu..)

Sn Meraklı_amatör;

Sn Tekin'e katılıyorum tel temini konusunda. Ama illa ki gideyim yeni alüminyum tel alayım derseniz, Karaköy perşembe pazarının önünden geçen ana cadde vardır(Tershane caddesi) . Bunun yukarı doğru olan paralelinde (ya 1. ya da 2. paralel) aluminyumcular vardır. (Bakır Sk. veya Ömerağa Sk.) Öyle 1-2 metre değil de kilo ile alırsanız (zaten 1-2 metre isterseniz biraz burun kıvırıyorlar ve daha pahalıya geliyor) kilo fiyatı en son birkaç ay evvel 11 lira civarıydı.. Kalınlıklarına göre 1-2 lira oynuyor. Ben göz ayarım bozuktu herhalde, biraz kalın almışım 4 mm civarı, tavsiyem biraz daha ince olanlardan almanız. Hele ki küçük boydaki fidanlarla uğraşacaksanız tel çapını ince tutmak gerekiyor. Zaten konu ile ilgili forumda bilgiler de mevcut. Topkapı'da da bu tarz dükkanlar varmış ama hiç gitmedim, bilemiyorum.

Budama makası fotoğraftaki sağda duran makas, ben Metro dan almıştım, gayet iyi çıktı (5 tl civarı) yapı marketlerde mevcut, eğer Karaköy'e gidecekseniz oradan da bu makasları temin edebilirsiniz.

Kolay gelsin, görüşmek üzere..

Düzenleyen _gurbuz_ : 27-02-2012 saat 14:26 Neden: ekleme
_gurbuz_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön