View Single Post
Eski 25-02-2012, 18:51   #473
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Sn chttmr, soruların tamamını bir defada sormuşsunuz

Solucan kabı sızıntısı, adından da anlaşılacağı üzere henüz tamamlanmamış, solucanların işleyemediği bitki atıklarının saldığı su, dolayısıyla etkin mikrooraganizmalarla aşılanmadığı sürece zararlı olacağı kuvvetle muhtemel.

Solucan gübresi çayı ise, tamamlanmış bir miktar gübrenin içindeki çok değerli mikroorganizmaların, uygun oranda ve sıcaklıktaki su içine bir hava pompasıyla hava (oksijen) verilerek çoğaltılması esasına dayanır.

Bayan corabı içine koyduğum bir avuç solucan gübresini yaklaşık 15 lt su içine hafif bir ağırlık bağlayıp bırakıyorum. Suyun ılık olması için bir akvaryum ısıtıcısı kullanıyorum. 1, 1.5 günde genelde kullanıma hazır oluyor. Bekletmeden kullanmak gerekir.

İçine biraz balık yağı ve kan (blood meal) koymanızı tavsiye ederim. Bu oran su için 1 yemek kaşığı pekmez kullanıyorum.

Yapraktan veya sulama suyuna ilave edebilirsiniz. Yaklaşık 100 lt klorsuz su içine 1 lt ilave edip kullanıyorum. Yapraktan, hiç sulandırmadan yaptığım denemelerimde hiçbir zararını görmediğim gibi oldukça faydalı olduğunu gözlemledim.

Bu örnek ışığında 150, 200lt hatta daha büyük bidonlar içinde, uygun kapasitede bir komprosör ile yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön