View Single Post
Eski 24-02-2012, 12:53   #51
buyukcoban
Ağaçsever

buyukcoban's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çankırı Mesajı Göster
Sayın Epsody,
İzmir-Urla'daki 6 dönümlük arazimde yaklaşık 5 yıldır her tür meyve ağacı yetiştiriyorum. Tabi ki budananlar oluyor, ayrıca çapa yaptırmama karşılık yoğun bir de otlanma var. İşimin belki de en önemli kısmını bu otlar oluşturuyor. Hem otları ve hem de budama artıklarını, bu makinalardan birini alarak malç yapmak istedim. Bosch'un makinalarının üzerinde yoğunlaştım. Ancak, Bosch yetkilisi; küçük modellerin böyle bir arazi için yeterli olmayacağını, sürekli bıçak yenilemek zorunda kalınacağını, taze ya da kuru ot öğütme yapmayacağını belirterek, profesyonel makinalara yönelmemi söyledi. Hevesim kursağımda kaldı. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba?
Sayın Çankırı,

Otları öğütmeye neden ihtiyaç duyduğunuzu bilmiyorum. Ancak kompost yapımı için otları öğütmeden de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer yine de öğüteyim diyorsanız çim biçme makinaları işinizi rahatlıkla görecektir.(Otlar için)
Dal öğütücülere gelirsek bendeki model AL-KO 2500W Alman malı budama dalları için rahatlıkla yeterli bir modeldir. Bu arada şunu da belirtmek isterim Bosch marka olarak bilinen bir markadır ancak bahçe serisinde amatör ekipman yelpazesine sahiptir. Ben bu cihazı alırken danıştığımda tanıdık bir bayi idi ve pek önermemişti. Onun sayesinde yukarıdaki cihazı aldım. Gayet memnun kaldım... Sizin bahçeniz büyüklük olarak elektrik imkanınız varsa eğer bendeki cihazın rahatlıkla kaldırabileceği bir kapasitededir. Bu yüzden endişe etmeyiniz ancak benim gibi bahçe kapasitenizi çok daha büyük çaplara çıkarırsanız yeterli olmayabilir ve daha büyük kapasiteli cihazlara gerek duyabilirsiniz. Size özelden mesaj yazıyorum. Daha fazla bilgi için arayabilirsiniz...

buyukcoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön