View Single Post
Eski 22-02-2012, 16:25   #659
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gtatas Mesajı Göster
Sayın fzthalil kuşlarınızın fotosu olsaydı cinslerini daha iyi yorumlardık.İlk yavrulamada az yavru çıkması normaldir ama bu kadar da az olması bazı teknik hatalar olabileceğini söylüyor.Mesela yuva çok baktınız mı? ürküp yumurtalara zarar vermiş olabilirler.Bir de yuvanın içine biraz kaba talaş koyuverin pisliklerin yavrunun ayaklarına yapışmasını önlemiş oluruz.Bir sıkıntı da yardımcı olurum işleriniz de kolaylıklar dilerim.
Geç yazdığım için özür dilerim.. Yardımınız için çok teşekkür ederim. bu akşam eve gidince resimlerini yükleyecem inşallah. yavru şu anda 19 günlük oldu ve yuvada gezip duruyor. tek olduğu için rahat galiba yuvayı ilk zamanlar çok yokladım doğru ama hani yumurtalara zarar verdi mi diye ilk yumurta verdiğinde yuvaya kum koymayı unutmuş ben de sonrada kum koymuştum, bu da anneyi ürküttü ve ilk yumurtayı kırdı sonra yuvayı temizledim ve kumu tekrar koydum. bundan iki gün sonra tekrar yumurtlamaya başladı ve ikişer gün arayla 5 yumurta yaptı. en son yumurtadan 6 gün sonra el değdirmeden yumurtaları kontrol ettim ve dördü boştu.. dolu olanın kalp atışlarını bile gördüm ama) hangi yumurta olduğunu bilemediğim için yumurtanın kaçıncı gün çıktığının tayinini yapamadım. bu arada yumurtaları hangi gün olduğunu belirlemek için işaretlememde bir sakınca var mıdır?

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön