View Single Post
Eski 22-02-2012, 13:23   #35
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Bonsainiz, yer degisiminden sok yasamis olabilir. Kisa bir sure sonra oralarda bahar geliyor. Toprak degisimi yapmak icin uygun bir zaman olsa da sagligi iyi olmiyan bir bitkiye toprak degisimi yaparken dikkatli olmalisiniz. Bu durumda mumkun oldugu kadar kok budamasi yapmamaya ozen gosteriniz, toprak degistikten sonra bir sure besin ve gubre vermeyiniz. Golge ya da yari golge bir yerde, gozetim altinda tutunuz.

Yapabilirseniz, agac uzerindeki tum meyveleri budayip aliniz. Sagliksiz olan yapraklari da budarsaniz(O yapraklarin, zaten kendilerini tekrar onarma duzeltme gibi bir islevleri yok) Buyuk bir olasilikla agaciniz baharda yeni yapraklar cikarirken, ciceklenebilir de.

Agacinizin sulamasina dikkat ediniz. Topragi kurumaya yuz tutunca sulayiniz, ama topragin tamamen kurumasina izin vermeyiniz. Bonsai saksisi altinda suyu tutmak icin altlik varsa orada su birikmesine izin vermeyiniz.

Yazdiklarinizdan balkonunuz oldugunu anliyorum. Agacinizi icerde tutmayiniz en azindan balkonda yasamasina izin veriniz.

Umarim agacinizi yasatabilirsiniz ve size yillarca arkadaslik eder. Ama aksi olursa da, moralinizi bozmadan, kendi bonsainizi yetistirmeye calismalisiniz. Cunku bonsai yetistiren herkesin basina gelebilecek bir durum, Bonsaide canlilarla calisildigindan, canlilarda olum oldugunu da kabul etmek gerekir.

Size kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön