View Single Post
Eski 21-02-2012, 09:09   #137
yesill
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Giriş Tarihi: 01-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi my1981 Mesajı Göster
Sn. yeşil normalinde komposta kullanılacak misel miktarı %2 kadardır. YAni sizin miselle ancak 40-50kg kompost ekilir. Ama şöyle nacizane bir tavsiyem olacak (kendim şahsen hiç denemedim) buğday alıyorsunuz bunu iyice parçalanmadan 5-10dk haşlıyorsunuz sonra bunu steril kavanozlara koyuyorsunuz (kaynar suda bir süre bekletilmiş kavanozlar olabilir) sonra bu kavanozlara birer tutam misellerden atıp oda sıcaklığında karanlık bir yerde bekletip misel miktarınızı arttırabilirsiniz. Ekimin nasıl yapıldığına gelince youtube ta oyster mushroom diye aratırsanız fikir vere bilecek bir sürü video var şu videoyu Mushroom Production Technology - 1st- part - YouTube seyrederseniz 3.dk da hintli ablamızın ekim yontemini bende uygulamıştım.
Sayın my1981 ilginiz için teşekkür ederim.Şuanda kullandığım pc ile ne yazıkki video izleyemiyorum ama ilk fırsatta videoyu izleyeceğim.Anladığım kadarı ile söylediğiniz yöntem ile elimdeki misalen 1 kg miseli 2-3 kg oranında arttırabilirim.Peki elimde bulunan miseli ne kadar sürede ekim yapmalıyım.Belli bir bekleme süresi var mı?Siparişimle gelen misel kapalı poşet içinde ve kurutulmuş bir görüntüsü var. Ne kadar süre bu halde kalabilir? Son olarak misel üretimini kendimiz ürettiğimiz mantarlar üzerinden yapabilirmiyiz acaba?

yesill Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön