Sayın
akon..sevindim nergislerinizin ölümcül bir hastalığa yakalanmayışına..
Siz onları 1096 nolu mesajımda belirttiğim gibi, yine de biraz serin ve havadar bir dış mekana çıkarıp, eğer son zamanlarda aşırı sulama yaptıysanız, saksının üst toprağını biraz karıştırıp havalandırsanız ve uzunca bir müddet sulamasanız iyi olur..iyice canlansınlar..
Ben daha önceleri de yazmıştım..Bunları özellkle geceleri, yaşam alanlarının dışın; eğer şiddetli don olayı varsa kapalı bir balkona, yoksa açık alana çıkarmak gerekir..
Çiçekler de öyle..eğer çiçeklerinin uzunca bir süre vazoda dayanmasını istiyorsanız, hem günde en az 2 kez suyunu değiştirmeniz, 2 günde bir saplarının ucunu azıcık daha kesmeniz ve geceleri dışarı çıkarmanız gerekir..
Solan çiçekleri de atmayın isterseniz..kurumaya başlayınca onları saplarının ucundan aralıklı olarak bir ipe bağlayıp, gölge ve serin bir yere çamaşır gibi asıp kurutursanız, vazonuza yine koyabilirsiniz..vazonuzda yapay çiçeklerden daha güzel olur bunların kuruları..
Fotoğraflar, ışık, çekim ayar ve kaltesine göre değişik olabiliyor..bende de aynı durum oluyor..ışığın kırılması değişik tonlar verebiliyor..bakın mesela aşağıdaki sayfadaki fotoda nergisler kremsi değil, sarımtrak görünüyorlar:
http://www.agaclar.net/forum/901750-post1.htm
Neyse..aman..iyiki kötü bir olay yok gibi görünüyor nergislerinizde..selamlar..