View Single Post
Eski 20-02-2012, 17:00   #920
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın elta, Teşekkürler. İnşaallah büyüdüklerin görürsünüz ama mutlaka yetiştirme bilgilerini okuyun derim Lithops konu başlığından.

Sayın zenfree, Çok sağolun, Çiçeği açmayan conophytumum olmadı desem yalan olmaz. Lithopslardan daha verimliler çiçek konusunda. Çiçek boyutu,rengi ve şekli yöüyle de çok değişken olmaları beni lithopslardan bir adım daha fazla onlara kaymaya itiyor. Ama her halükarda Tüm mesembler içinde Lithops ve conophytumlar her zaman başta geliyor benim için.

Sayın Vildan Sönmez, çok teşekkür ederim. Dillerinden anlamam yıllarımı aldı. Kendileri yetiştirilmesi bakımından zaten çok zor bitkiler, bir de bunları Erzurum soğuğundan korumak beni bir hayli yordu ama meyvelerini almak yıllar sonrasına nasip işte. Çok sabır ve çok emek istiyor.

Sayın PlantyPlant, ziyaretiniz için teşekkürler. Sizler keyifle izleyin bende daha bir sürü resim var eklenecek.

Sayın gülenmelek, Teşekkür ederim. Sulanmış olarak gördüğünüz bitki ve son 2 sayfamda olanların çoğu Conophytum. Yani başka bir tür bitki çeşidi. Lithops değiller. Bunların sulama peryotları lithopslardan çok farklı. Asıl büyüme zamanları sonbahar ve kışın.
Lithopsların ise ilkbahar ve yaz. Yani siz lithopslarınıza sakın su vermeyin İlkbahara kadar.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön